14 dagar kvar...

Jag hade visst räknat fel på en dag, lolzor!
Det är 14 dagar kvar och inget annat (och där det står att det är 17=16 etc., orkar inte ändra det...!), flyger om prick 2 veckor (minus några timmar!)

Börjar bli ganska nervös nu, skickade iaf. ett mail till Honduras-folket igår : undrar om de förstod vad jag hade skrivit :D
Idag (eller ikväll) var det tänkt att vi skulle ringa dit, har dock inte hört något från Jan ännu så det kanske inte (hoppas, hoppas, hoppas!) blir av idag, vi får helt enkelt se.
Time will tell.

Idag har jag faktiskt tagit det rätt så lugnt, har varit på jobbet och hälsat på och käkat tårta, Jossan hade sin sista dag idag (eller ja hon kommer ju tebax till jul men ändå), på söndag åker hon iväg till Malta och pluggar engelska i 13 veckor.
Hoppas hon får det kanoners, det är hon värd!
Kändes trökigt o säga hejdå men man lär väl bli tvungen att vänja sig vid det nu.

Rena resfebern!
Syrran åkte ju till Hong Kong förra helgen, Jossan åker till Malta denna helg, jag åker om två veckor och sen har vi ju allt folk man lärde känna på Sida.
Säkert hälften har åkt eller ska åka inom de närmaste dagarna.
Sjukt kul!

Imorgon ska jag göra stan för att försöka få tag på en lämplig väska för min resa.
Wish me luck.

15 dagar kvar...

Ha, jag kom ihåg!

Igår kväll var vi i Strömsbruk och pratade, det kändes faktiskt riktigt bra för det kändes att jag fick mycket mer kött på benen nu över vart jag ska bo, hur man ska bete sig och tänka på när man är där, hur det ser ut med försäkringarna etc.
Kändes najs.

Idag har det varit ganska lugnt, la mig 02 igår (eller ja, inatt om man vill vara petig) och klev upp vid 11, åt lite frukost och drog ett avsnitt av 24.
Efter det gjorde jag en rejäl städning av rummet, det behövdes verkligen eftersom jag inte städat det sen jag åkte till Härnösand, fett dammigt!
Bytte sängkläder gjorde jag också.
Skönt, ska man försöka hålla det hyffsat rent bara tills någon dag innan man åker så gör man en liten slutlig snabbstädning då.

Ska försöka plita ner ett mail som skall skickas till dom i Honduras senare idag, undrar hur det kommer att gå...spanskan är ju minst sagt sådär!
Och imorgon kväll (är eftermiddag där då så det passar perfa) ska vi ringa dit! Huga!

Över ut.

16 dagar kvar...

Jepp, 17 dagar kvar...imorgon är det 16...trott på gröne!
Den 14:e September bär det alltså av för undertecknad till Honduras, bort från trygga Sverige och till ett land som jag inte vet ett smack om!
Sjukt spännande.
Så spännande att jag måste blogga om det.
Sjukt.

Iaf. så hade jag tänkt blogga någon rad per dag fram tills dagen innan avfärd då resedagboken tar över...blir borta minimum 6 månader sen (om inget förutsett händer), trivs jag så stannar jag nog ett år (vilket ni säkert hoppas på, för det innebär att ni slipper läsa denna eländiga blogg under den tiden...)

Resan ser iaf. som följer... :

Hudiksvall, Norrland - Uppsala, Nånting (13:e, sover över hos syster Elin eftersom planet går så tidigt på morgonen den 14:e! Tack syster!)
Uppsala, Nånting - Arlanda, Stockholm (14:e, sista bilresan i Sverige för i år?)
Arlanda, Stockholm - London, Heathrow (14:e, stopp i 3-4 timmar)
London, Heathrow - Miami International (14:e, stopp i 12 timmar)
Miami International - Tegucigalpa, Honduras (15:e, nationaldagen!)
Tegucigalpa - ???? (15:e, vet inte vart jag ska eller vilket färdmedel vi åker till min slutgiltiga destination, spännande! :D)

Är det inte spännande?

Idag har jag iaf. hunnit med en hel del tycker jag trots att det bara är lunchtid.
Har fixat iordning maillistorna, har kollat upp den hondurianska valutan och vad den står i (100 SEK = 275 HNL ungefär), har donat med filmlistorna, har skrivit ner frågor så jag är förberedd ikväll när jag träffar Jan, styrt upp räkningarna så det är klart och läst på lite om Honduras.

I eftermiddag blir det att sätta sig ner med frågorna lite mera så det blir någon struktur ikväll så jag vet att jag får svar på allt jag behöver veta, för nu börjar det närma sig...sakta men säkert!

Nu får det bli lite lunch(KORV! trött på all eländig fisk som vi fick i Härnösand...gör de inget annat än fiskar där eller? Inte undra på att staden var död när folk bara fiskar hela tiden!) och 24.

Vi hörs väl imorn...om jag kommer ihåg det.

Lycka till Costa Rica-gänget!

En tanke slog mig när jag satt och bloggade, om jag inte har helt fel så åker de fyra som skulle till Costa Rica redan idag!
Undrar hur det har gått med deras förberedelser och all packning, för de hade ju inte ens börjat packa när vi slutade Sida-kursen i fredags!
Hursomhelst hoppas vi att allt går vägen, själv har man ju 17 dagar kvar som tur är...fast man kan ju aldrig vara förberedd nog...

Spännande...

Tiden som gått...

Efter lite oroväckande blickar från den ingifta så får jag väl sätta igång med bloggen litegrann tills resedagboken tar över om 17 dagar...
Tiden som gått ja...
Det har varit en hektisk sommar för undertecknad, för det mesta har jag stått och sålt diverse pryttlar på Los Gigantos här i Hudik, men det har ju varit mycket med den kommande resan också.

I början Juni bar det av till Flemmingsberg utanför Estocolmo och där var vi några dagar, närmare bestämt 4 intensiva och allmänt muppiga dagar!
Jag o 22 andra som åker med PMU var där.

Tiden gick, jag fortsatte sälja pryttlar, men så kom den där dagen, den 28:e Juli då jag slutade med att sälja pryttlar, ty dagen efter, den 29:e skulle jag befinna mig i metropolen Härnösand och tillbringa 4 intensiva och svettiga veckor med 90 stycken andra hos Sida Civil Society Center (eller ja, 40-45 de första två veckorna om man ska vara petnoga, men de sista två veckorna var vi dryga 90 st.!)

Till en början kändes det ju ganska motigt, för man saknade ju att sälja pryttlar och man var inget vidare sugen på att läsa spanska! (ja, de två första veckorna var språk, därför så många dissade det!)
Men med tiden när man började känna folket så blev det genast mycket behagligare och trevligare.
Sen att man fick bo i ett rum själv som är större än det jag har här hemma i Hudik och fick äta restaurangmat varenda dag var ju inte heller helt fel...

Konstigt nog lyckades jag lära mig lite spanska under dessa två första veckor också...sjukt knepigt eftersom man aldrig lärde sig ett jota de 6 åren man läste skiten i skolan!

Iaf. så sprang de två veckorna bort, och de två återstående veckorna trodde vi alla skulle bli lugna...TJI FICK VI!
Det var grymt jobbigt (men väldigt givande) att plugga språk 6 timmar per dag, men under praktiktveckorna höll vi på från 8.30 till 21!
Sjukt länge.
Men sjukt givande.
Vi fick höra\diskutera om hiv o aids, globalekonomi, kultur, personlig säkerhet, barnkonvention, konflikthantering, jordbruk, hur mycket (lite) pengar som lades ner förra året på bistånd jämtemot vapen (103.9 mdr jämfört med 1200 mdr) med mera.
Ska väl inte gå in på något speciellt för då blir man väl lynchad.
Men kort och gott så var det 4 intensiva och extremt jobbiga veckor som jag i efterhand funderar över hur jag lyckades klara av, osköna stolar var det också!...nejdå, de två kurserna var hur givande som helst, visst de var jobbiga inget snack om saken, men det var nog de de 4 vettigaste veckorna detta år, riktigt riktigt givande även fast förstås mycket kunde ha gjorts bättre.
Men jag blev positivt överraskad, inte bara på kursen utan på hur bra organiserat allting runtomkring var, och att varenda kotte som var där var hur trevliga som helst.
Fett kul att lira volleyball var det också, när man var ett gäng.

Nu är det bara 17 dagar kvar tills jag beger mig ut i den stora vida världen, med stopp i London och Miami...SJÄLV!
Det roliga är att den 15:e September då jag kommer till min destination, Tegucigalpa, Honduras så är det Honduras nationaldag...fett coolt!

Mycket att förbereda och schemat är fullspäckat tills dess, undrar hur man skall hinna allt?

Time will tell...over and out.