?

Ja, det kan man fraga sig. Matchen igar var sa himla urbota arnekass att jag inte ens orkar skriva ut resultat.
Maken till samre rovskit far man leta efter.
Spanien vann hursomhaver over Italien.
Efter straffar.

Sjukt dalig match.

Hade ju hellre sett ABK mota Strand.

(jag skriver pa min sjukt underbara Eee fran england, darav den otroliga avsaknaden av aao!)

...

Holland - Ryssland : 1-3

...what to say. Helt stum. Sjuk match. GO RUSSIA.

Sjukt.

Haft fel de senaste tre matcherna.

Hata EM.

Kolla in sjukaste blicken förresten :


My beatiful Eee

Yes, so beatiful. Så snygg. Enda problemet är att jag inte kan ladda den pga. engelsk strömadapter.

Shit happens.

Men fin är den.

Sjukt fin.
Så fin.
Så grön.
Så underbar.

Min Eee.


Sjukt

Kroatien - Turkiet : 2-4

Jahopp, turkarna gjorde det igen. Kroaterna hade chanserna, stolpskott, ribbskott etc. och de gjorde även 1-0 i den 29e förlängningsminuten efter en fet målvaktstavla i straffområde. Alla trodde det var över. Då sprang kroaterna i offside-läge, turkarnas målis bombade upp bollen upp mot kroaternas straffområde och vips så åkte målnätet lite bakåt däruppe i vänstra krysset och vips var det 1-1. I den 31a förlängningsminuten.

Det blev straffar. Kroaterna var för nervösa. Två sköt utanför och en satte sin. Turkarna satte alla sina tre.

Summa summarum : Turkarna i semifinal i EM 2008. Där möter de tyskarna. Kommer de göra ytterligare en vändning ?

Skulle inte förvåna mig. 

Här händer det grejer...

Italien - Frankrike : 2-0

Okej, något av storlagen skulle bort. Eller båda. Det var Frankrike som försvann. Men Italien ska också tacka Rumänien. Inget lag övertygade. Men det var italienarna som gick vidare. Nu har de Spanien i kvarten.

Så körda.

Holland - Rumänien : 2-0

Rumänien kunde ha gjort något storartat om de skulle spöat Hollands B-lag och tagit sig vidare till kvarten i EM 2008. Men det gjorde de inte.

Holland FTW.

Sverige - Ryssland : 0-2

Eh ja. Det mesta har väl sagts. Sega ben. Felpassar hela tiden. Vi blev bortsnurrade, förnedrade och dumförklarade på en och samma gång. Vi är inte bäst. Inse. Vi gjorde vad vi kunde. Denna gång räckte det ju dock inte till. Ska bli intressant o se Holland - Ryssland. Ryssarna kan nog ställa till lite probs. Scary scary.

Spanien - Grekland : 2-1

Wow, grekerna lyckades få in ett mål under hela EM. Impressive.

Portugal - Tyskland : 2-3

Efter att  ha sett Portugals och Tysklands gruppmatcher trodde man detta skulle bli en walk in the park för portugiserna. Men så fel man kunde ha. När det väl gällde visade tyskarna vart bollarna skulle ligga.

Bra bra.


JagJoru. That´s me!


Tyskarna vidare utan övertygelse

Tyskland - Österrike : 1-0

Seg match. SEEEEG. Lite chanser hit och dit från båda håll. Lacken gjorde ett snyggt frisparksmål. Annars blöjdåligt.

Roligaste med matchen var ju definitivt att båda förbundskaptenerna för respektive lag blev utvisade under första halvlek.

Hilarious.

Kroatien - Polen : 1-0

Kroatien vann alltså gruppen, tre vunna matcher av tre möjliga. Riktigt stabilt. Kan nog gå en bit. Polen borta.

Nu är det snart dags för Italien - Frankrike. Stora förhoppningar. Ska bli intressant.

Synd att EM-fikat tog slut förra veckan bara.

Way to go Turkiet

Tjeckien - Turkiet : 2-3

Efter att Tjeckien bangat in 2-0 så trodde man att matchen var avgjord. De hade greppet över första halvlek och Turkiet hade inte så mycket att säga till om. Men sen gjorde Tjeckien en Sverige och tokbackade hem under andra halvan, och efter att turkarna tagit över mer och mer boll så kom till slut reduiceringen med knappa kvarten kvar. Och sen innan slutsignalen kom hade Turkiet lyckades vända matchen och snott åt sig kvartsfinalplatsen.

Det roligaste under matchen var ju dock i slutminutrarna när Turkiets målvakt blev utvisad och en offensiv mittfältare fick ta kommandot som målis i laget.

Hilarious.

Schweiz - Portugal : 2-0

Såg inte, med tanke på att den gick samtidigt som Tjeckien - Turkiet matchen. Kul att Schweiz vann, även fast inte Portugal hade något att spela för.

Hoppsan

Sverige - Spanien : 1-2

Oväntat ? Inte alls. Tråkigt ? Ja. Vi gjorde vårt bästa, dvs. låta spanjorerna styra och ställa den första snorviktiga kvarten som resulterade i ett mål. Plus att de fick styra och ställa som de ville i andra halvan. Spanien var ett bättre lag, givetvis, men det är så himla tråkigt att se att när det är dryga minuten kvar av tilläggstiden så ska vi givetvis slappa till som vanligt och låta Villa få komma igenom som vilken gräshoppa som helst o sätta in den där bollen i nätet.

Nu är det bara bita i det sura äpplet, blicka framåt och se till att vi skickar tillbaka ryssarna.

Shit happens.

Grekland - Ryssland : 0-1

Bye bye Grekland. Lika bra det.

Tråkiga som as.

Bye bye ?

Italien - Rumänien : 1-1

Italien ligger pyrt till. Förlorade med 0-3 mot Holland och nu endast 1-1 mot Rumänien. Illa illa. Bara Frankrike kvar. Vinna eller försvinna. I övrigt en ganska intetsägande match trots endel chanser.

Holland - Frankrike : 4-1

Sjukt, Holland FTW liksom. Älska. Sjukt kul. Grymma mål. Frankrike bortspelade. Så himla kung. Go for gold Holland.

Va e re här då ??

Kroatien - Tyskland : 2-1

Oväntat, men så himla kul. Han som lackar ball lyckades inte alls ta sig igenom det kroatiska försvaret. Podolski lyckades lite bättre genom att få in ett reduceringsmål men faktum kvarstår att efter de 90 minutrarna plus de extra tilläggsminutrarna så stod Kroatien som välförtjänta segrare. Skitkul att se. Matchen var också vettig. Nu blev det lite svettigare för Tyskland än väntat. Ska bli intressant o se hur det går. Portugal i kvarten kanske ?

Österrike - Polen : 1-1

De första 36 minutrarna var rätt så intressanta...efter det vet jag dock inte. Råkade somna till i vår nya soffa vilket resulterade att i att jag missade resten av första halvan + snacket + de första 10 minutrarna av andra. Sen var jag så trött så jag gick o la mig. Skyller på en dryg match. Fick iaf. veta att Österrike gjorde sitt kvitteringsmål på övertid. Deras första mål någonsin i EM. Good for you.

Mål är ju bra.

Har ni regn, lr ?

Portugal - Tjeckien : 3-1

Portugal visade vart skåpet skulle stå (inte i Tjeckien), men först efter att Tjeckien satt press på dom med kvitteringsmålet. Intressant match, bra med chanser.

En trevlig kik.

Schweiz - Turkiet : 1-2

Snabelkul första halvlek, regn öste ner vilket gjorde allt möjligt finlir till rena skiten. Passningar hem till målisen visade sig inte heller vara någon höjdare eftersom bollen tvärstannade halvvägs. Kulikul.
Annars hade ju Hakin kul när bollen precis stannade vid hans fötter vid mållinjen vilket resulterade i att han bara behövde peta in bollen vilket gav Schweiz 1-0.

Annars tog Turkiet över andra halvlek då regnet hade avtagit och visade vart bollen skulle ligga.

Nämligen i mål.

Two times.

Vettig Zeger

Spanien - Ryssland : 4-1

Villa Villa. Ägde som vanligt. The king among kings. Annars trevlig match att kika på. Innehållsrik med chanser från alla håll och kanter.
Äntligen lyckades Spanien leverera.
Äntligen.

Grekland - Sverige : 0-2

Vad ska man säga ? Hur värdelös första halvlek som helst, vi försökte men lyckades inte någe vidare samtidigt som Grekland provocerade med att passa i flera minuter på sin halva av planen. Kotråkigt. Publiken talade sitt tydliga språk liksom.

Andra halvlek blev dock bra mycket trevligare. Väggspelet var sjukt najs mellan Ibra och Lars, och Ibra´s avslut upp i krylletottan var kanonballe.

Fast Hanssons mål var ju nästan snyggast.

Äkta hälsing.

Fös in skiten liksom.

It´s me. Roy. Nistelrooy

Rumänien - Frankrike : 0-0

Oväntat.
Så himla oväntat.
Frankrike gör som de brukar göra i öppningen. Spela värdelöst. Det lyckades de med i 2008 års upplaga av Fotbolls-EM också.
Teh sugmatch.
Tur att man bara behövde se slutet av första halvlek och hela andra pga. att man slutade sent på jobbet.

Vart är Barthez ? Han underhöll ju iaf.

Italien - Holland : 0-3

Hehe, vadå stort leende ? Italien helt chanslösa typ. Hade några chanser, men när de väl var snornära så kontrade holländerna och förnedrade italienarna med mål och sänkte ner de till Venedig typ.
Syntes att Cannavaro saknades.

Roy var kung som vanligt. Helt rätt att utnyttja offside-regeln.

Äg.

Inga överraskningar här icke...

Österrike - Kroatien : 0-1

Jahopp, efter 4 minuter av matchen hade Kroatien dunkat in ett mål bakom Österrikes målis efter en straff. Man trodde det skulle bli någon målfest men efter att Kroatien hade i princip ägt matchen de första 30 minutrarna så dog entusiasmen dog. Österrike tog över mer och mer och var flera gånger nära att kvittera i slutet av matchen. Men Kroatien höll ut och plockade sina 3 poäng. Inget styrkebesked dock.

Teh värdelösa.

Tyskland - Polen : 2-0

Hatmatchen nr.1 blev en rätt så underhållande match med många chanser från båda håll, men det var polsk-tyske Podolski som dunkade in de två målen. Bästa matchen hittills under EM. Polen underhöll även fast det inte blev några mål. Interesting.

Nu är det snart dags för Italien - Holland. Kan nog bli ruskigt intressant.


Sverker, lakritsglassen och den tredje muppen

Jahopp, då var alltså den första dagen i EM 2008 över, förväntningarna var som vanligt på topp men det var två relativt sömniga matcher man fick skåda igår.

Schweiz - Tjecken : 0-1

Schweiz hade det mesta, även inkluderat en knäskada. Chanserna kom och gick. Tjeckien tog vara på typ sin enda chans. Sverker gjorde målet. Nuff said.

Portugal - Turkiet : 2-0

Okej, Portugal har en hel radda namnkunniga spelare men om de spelar som igår lär de ju definitivt inte plocka hem den där pokalen. EM-favoriter är de visst. Inte mycket av det som syntes igår. Både Portugal och Turkiet hade svårt att komma till avslut. Lakritsglassen (Pepe, för er som inte fattar) gjorde ett mål som blev bortdömt. Ronaldo hade en schysst frispark. Turkiet kom in i matchen. Hade endel chanser. Men de sumpade alla vid när det kom till avsluten. Missade bollen o grejer.
Pinsamt.

Sen i andra halvlek kom 1-0 målet. Snyggt väggspel. Lakritsglassen gjorde mål igen. Denna gång inte bortdömt. Sen pressade Turkiet på för mycket i slutet av matchen vilket resulterade i en kontring och nån mupp kunde lätt lägga in bollen i nätet och fastställa slutresultatet 2-0.

Idag spelar Österrike - Kroatien och Tyskland - Polen. Samma tider som igår. 18 respektive 20.45.

Vi får la se hur det går.

Lite fika finns iaf kvar.

Jag är redo

Yes I am. Nu är det dags för EM. Fotbolls-EM. Skall givetvis följa alla matcher i den mån det är möjligt. Lär rocka as.

Synd att inte Japan tillhör EU förresten. De skulle ju lätt ha tagit hem allting.
 (Påsen tog slut igår. Resgodis. Mormors fel.)
Parentes #2 : Farfars tv kom med på bilden. Är den inte fin ?

Risken finns att mer behöver köpas till.
(Får la hoppas det räcker till första matchen!. Lär det göra. Så länge fars händer inte kommer ner i skålarna ivf.)

Utsläppt

Jaha, då var mormor utsläppt. Gick fort det där. De kunde inte se något på röntgen. Så enligt dom är hon okej.

Fast hon var hemskt knepig igår. Helt borta.

Och idag hade hon visst pratat om allt möjligt.

Mormor är väl inte annars den där köttkvarnen som maler fram prat stup i sekunden.


Something doesn´t add up.

Mormor is down!!

Ja, efter en ganska omtumlande dag så såg pappa på sin mobil efter att precis lämnat stugan strax efter 4 att han hade två meddelanden på mobilsvar. Det ena var från Norrköping men det andra var från mormor. Kändes lite oroväckande med tanke på att mormor aldrig tidigare ringt till någon mobil, ännu mindre lämnat ett mobilsvar. Visade sig hursomhelst att det var Rut, en av mormors väninnor som lämnat ett meddelande och som berättade att mormor hade ramlat.

Efter mycket om och men är ambulans beställd hursomhelst, och mor pratar om proppar. Vi ska åka ner och checka läget. Vi får hoppas att hon får stanna på sjukhus.

Och mor som bara tidigare under dagen hade pratat med mormor per telefon.

Knepigt.

Här gick det undan...

Jag insåg idag att bara man vill kan få en hel del uträttat på en ynka dag.

För idag har jag lyckats att sola, ätit lunch på hot chili (sjukt gott!), dragit ut skruvar från brädor som farsan och jag senare slängde på tippen (brädorna alltså, inte skruvarna...från garderobsprojektet förövrigt), köpt tandborste, köpt plånbok, varit på banken, lämnat in ett par glasögon på lagning, skickat 7 paket och även hunnit dragit en sväng förbi jobbet.

Den svängen resulterade förövrigt i att jag sålde 2 stycken tv-apparaturer. Not bad om jag får säga det själv. Ganska nöjd faktiskt. Stod där i mina lediga shorts-kläder och sålde en 37-tummare. Sen blev det en 32-tummare som också såldes, och efter ett antal telefonringningar från far till hans far så gick vi till slut ut med en 32-tummare från Toshiba som farsan ska leverera till farfar när han åker ner till Norrköping på söndag.

Farfars tv är alltså på väg att dö ut om ni bommat det. Hans Bang & Olufsen. Som han betalat hyra på. I 15 år. 200 kr per månad.

Dyr tv det.

Garderoberna som bokstavligen flög från balkongen...

Okidoki, vid detta tillfälle är undertecknad både mörbultad och spikad. Blod har spillts och skrik har utdelats (mest från mor skall tilläggas).

Ja, det är alltså som så att nu sis har farsan slagit sönder din vägg om du nu inte redan har hört det, så ditt rum existerar inte längre, utan päronen har alltså lagt beslag på det rummet också.

Farsan hade ju dock bestämt sig att garderoberna skulle minsann behållas, jag föreslog att jag kunde banka skiten ur dom med en kofot, slägga eller nåt sånt men icke fick jag som svar. Så efter att ha provat att ta de genom trappan (vilket givetvis inte funkade) så tog vi de genom balkongen istället. Tog fram stegen och sen repade vi runt de asen med rep. Ni kan ju se på bilderna hur det gick.

(eller så kan ni gissa er till hur det gick med skåp nummer två, så länge jag skriver att pappa sa ojdå!)

Mor blev skogstokig förövrigt.

Tur att altanen höll.