Nya kategorier och semester

Som ni förhoppningsvis har märkt har jag varit myvket frånvarande från bloggen...och mer lär det bli.
De senaste dagfarna har jag tillbringat i åvr mysiga och trevliga stuga och imorgon är det dags för en lång bilfärd till södra Sverige, närmare bestämt Öland där vi kommer stanna till tidigast onsdag nästa vecka.
Därmed tar MarreMupp semester från allt vad som heter bloggande men var inte orolig, bloggen läggs ej ner utan kommer tillbaka när vi är hemma igen.

Men innan vi tar semester har lite film-kategorier tillkommet till den kära bloggen, närmare bestämt har jag delat upp filmerna i tre olika kategorier.
Först ut har vi Bio-recensioner vilket inte behöver någon närmare beskrivning.
Kort och gott recensioner på biofilmer.
Sen har vi DVD-recensioner och samma sak gäller där förutom att det är DVD-filemr som recenseras och granskas förstås.
Sist ut har vi Film - Åsikter kategorin där vi jag inte skriver några recensioner utan mer korta åsikter om vad jag tyckte om filmerna.
Filmer som man har sett hos en polare eller filmer som man har sett ute i stugan på VHS lägs under denna kategori.

Förhoppningsvis glasklart men det tåls att nämnas ändå.
Ut i vädret mer er, men glöm inte bort att titta in på MarreMupp i mitten av nästa vecka.

Peace.Out.

- Eyes Only


Recension : Around the World In 80 Days

Around the World In 80 Days

81695-131

Allmän och teknisk information :

Genre : Action\Komedi
Sedd på : DVD
Region : 2
Skivor : 1
Längd : 114 minuter
Originaltitel : Around the World in Eighty Days
Engelsk titel : Around the World in 80 Days
Textning : Svenska, Norska, Finska och Danska
Anarmofisk bild : Ja
Bild : 1.78:1
Video : PAL
Ljud : Dolby Digital 5.1 och DTS 5.1
Premiärår : 2004
DVD Release : 2005 (denna utgåva)
Uppföljare : Nej
Remake : Ja
Regissör : Frank Coraci
Skådespelare : Jackie Chan, Steve Coogan, Robert Fyfe med mera
Around the World in 80 Days på IMDBInledning

Helgen blev inte riktigt som undertecknad hade tänkt sig vilket berodde på värmen som hade hittat tillbaka och därmed var det lite ultrakasst med bloggandet under dom två dagarna.
Besök fick vi också vilket inte är alltför vanligt...
Men nu är vi tillbaka igen och idag är det dags för ytterligare en recension.
Berget med recensioner börjar sakteligen försvinna och förhoppningsvis är dom allihopa borta innan veckans slut.

Dagens recensionsobjekt finnes inte i min egen samling utan jag lånade den som hastigast och därmed hann jag inte kolla in extramaterialet tråkigt nog.
Vi som har hängt med i Hollywood de senaste åren är väl medvetna om att det är bra med idétorka och remakes pumpas ut lite här och där.
Vissa är inte rena remkaes utan har bara "lånat" lite från äldre populära filmer.
Att dom aldrig lär sig...
Hursomhelst, dagens recensionsojekt är en remake på 1956 års klassiker Around the World in 80 Days och remaken har fått det fyndiga namnet Around the World in 80 Days.
Fyndigt va?
Men nu var det som tur var inte det fyndiga namnet vi skulle granska utan det var filmen, so let us begin.
Men innan vi drar igång motorn vill jag som vanligt varna för att känslig information i form av spoilers kan förekomma i texten.Story

Around the World in 80 Days baseras på boken med samma namn skriven av Jules Verne där vi får följa tre eccentriska personer.
Passepartout som spelas av Jackie Chan kommer från en liten by i Kina som har berövats på sinj jade buddha och har kommit till England för att stjäla tillbaka den.
Polisen är han hack i hälarna men han lyckas skaka av sig poliserna...på grund av att han accepterar jobbet som försökskanin åt den eccentriska uppfinnaren och äventyraren Phileas Fogg.

81695-133

Tillsammans slår de två vad tillsammans med några gentlemän att de kan åka runt världen på 80 dagar och det är här storyn drar igång som tar våra äventyrare till platser såsom England, Kina, Frankrike, Indien med mera.
Under början av deras resa stöter de även på en ung kvinna som önskar att bli en målare och på grund av att hon vet vad Passepartout har gjort i England och finner inget hinder i att berätta det för Fogg väljer Passepartout att övertyga Fogg om att hon behövs på resan och vips är de tre stycken på en resa runt om jorden där de använder transportmedlen som finns tillgängliga, allt från båtar, luftballonger till häst och vagn.Filmen

Teamet bakom år 2004 remake av klassikern Around the World in 80 Days skall vara glada att det är en matinéfilm som de valde att göra ty storyn är inget att hänga i julgranen.
Storyn känns så ointressant att det inte finns men på grund av att det är just en matinéfilm kan man ha överseende med det tillen viss grad.
Storyn känns osammanhängande och man finner många hål i manuset och även de komsika bitarna är inget man skrattar åt, snarare så att man lyfter på smilbandet litegrann.
Egentligen är det den klantiga kommisarien som är det roligast inslaget i filmen vilket inte är ett gott betyg.

81695-130

Men helt värdelös är Around the World in 80 Days dock inte och den duger en eftermiddag då man inte orkar speciellt mycket.
Den är otroligt lättsam att ta till sig (och även glömma bort) vilket förmodligen är filmens starkaste kort, man mår lite bättre efter deras äventyrliga jorden runt resa.Skådespelarinsatserna

De tre huvudskådespelarna fungerar tillsammans, de är varken bra eller dåliga utan hamnar någonstans mittemellan.
Trots att skådespelarna försöker så gott som de kan lyckas de ändå inte till 100 procent, deras kiaraktärer känns helt enkelt inte trovärdiga och även lite livlösa.
Men det är inget riktigt bottennapp utan de fungerar trots att jag som regissör skulle begärt mer.Förpackning och Special Features

Den svenska utgåvan av Around the World in 80 Days levereras i ett vanligt standardiserat keep-case fodral med ett cleant och snyggt fodral.
Inga störiga recensionskommentar vad jag kan se (kanske beror på filmens brahet...), synd att filmen inte var lika bra som omslaget är cleant.

När det kommer till extramaterialet nämnde jag det i början att jag inte hade tid att se det innan filmen skulle lämnas tillbaka men av vad man kunde se på fodralet såg det rätt så standard ut.
Ett kommentatorspår och några korta dokumentärer.

81695-133Sammanfattning

Jag hade inga direkta förväntningar av Around the World in 80 Days men trots allt klagande fungerar den som sagt en tråkig eftermiddag då man inte har något bättre för sig.
Man blir ju ändå lite glad när de väl lyckas med sin resa.

81695-134

Men som vanligt är det ju svårt att lyckas med det originalet gjorde på sin tid.
Hittar ni den billigt kan ni överväga ett köp, annars hyr före köp är mitt råd.
Around the World in 80 Days är en godkänd matinéfilm men inte mycket mer.
Ungefär som Legend of Zorro.

5 starka resor av 10 möjliga

Recension : Infernal Affairs

Infernal Affairs

81695-129

Allmän och teknisk information :

Genre : Thriller
Sedd på : DVD
Region : 2
Skivor : 1
Längd : 100nuter
Originaltitel : Mo Gan Doh
Engelsk titel : Infernal Affairs
Textning : Engelska, Svenska, Norks, Danska
Anarmofisk bild : Ja
Bild : 1.78:1
Video : PAL
Ljud : Dolby Digital 5.1 och DTS 5.1
Premiärår : 2002
DVD Release : 2004 (denna utgåva)
Uppföljare : Infernal Affairs II (2) (2003) och Infernal Affairs III (3) (2003)
Regissör : Wai Keung Lau och Siu Fai Mak
Skådespelare : Andy Lau, Tony Leung, Anthony Wong, Eric Tsang med mera
Infernal Affairs på IMDBInledning

Jag vet inte om ni la märke till det men nu är inledningen innan inledning slopad!
Jag har också valt att kapa mina kommentarer till bilderna, blir bättre så.
Yay sa publiken.
Dagens recensionsobjekt är inget mindre verk än den omtalade asiatiska (närmare bestämt Hong Kong) filmen Infernal Affairs som har rått stora framgånger både där i öst och här i väst.
Hollywood är som bekant inne på remakes för hela slanten nuförtiden och om någon har missat det håller man på att göra en remake av Infernal Affairs med bland annat Leonardo CiCaprio och Matt Damon i rollerna.
Scorsese regisserar.
Men nu var det inte remaken som går under namnet The Departed vi skulle prata om utan originalet Infernal Affairs som släpptes i hemlandet 2002.
Innan vi går vidare vill jag dock som vanligt varna känsliga läsare för att eventuella spoilers kan förekomma i texten här nedan.

81695-127Story

Jag kommer ihåg när Vic Mackey från tv-serien The Shield sa följande : "Good and bad cop left for the day. I'm a different kind of cop''.
I Infernal Affairs har man kapat Vic Mackey men behållit good and bad cop.

Infernal Affairs som har vunnit en hel del priser och blivit känd över hela världen i princip handlar om två poliser.
 Ming jobbar för maffian men som har infiltrerat Hong Kong's poliskår sedan dryga 10 år tillbaka för att kunna förse sin boss med information.
Yan har under samma tid som Ming jobbat under täckmantel för Hong Kong's poliskår och har således infiltrerat maffian som Ming jobbar för.

81695-126

Det är detta som filmen bygger på, två män som jobbar för poliskåren och maffian men som ändå jobbar på varsin sida av lagen.
Vem är god och vem är egentligen ond ?
Från början kan man ju konstatera att Ming som infiltrerat poliskåren men som jobbar för maffian är teh ultimate bad guy men med tiden fattar man tycke för hans karaktär och mot slutet av filmen är man ändå lite osäker på vem som egentligen är god och vem som egentligen är ond.Filmen

Infernal Affairs är en genomtänkt, smart och en mycket spännande thriller med två av Asiens största stjärnor just nu, det vill säga Andy Lau och Tony Leung.
Vi följer dessa två karaktärer från början till slut och under filmens gång märker man mer och mer hur bra Infernal Affairs är.
Manuset känns fräscht och som sagt genomtänkt, dialogn känns stabil och smart vilket tillför en helt ny dimension till filmen.
Fotot är något som är säreget för just asiatiska filmer, många filmer från världsdelen där i öst är magnifik och Infernal Affairs är inget undantag ty filmen är så snyggt fotad att man får ståpäls.
Och om man ska titta på akermaarbetet är det bara att konstatera att detta också är fenomenalt gjort, filmen är snabbt klippt och kan ibland vara lite svårt att hinna med, men om man gör det förstår man tanken bakom det hela och man kan konstatera att det är väldigt bra gjort.

81695-125

Att göra en film med snabba klippningar kan hänga på en skör tråd, det blir ruskigt bra gjort om man lyckas hålla sig kvar på den här sköra tråden men det är lätt att ramla utanför tråden också.
Det såg vi bland annat i Tony Scott's senaste film Domino med Keira Knightley.
Klippningarna var så sjuka att man blev åksjuk och det är inget gott tecken men Infernal Affairs lyckades hålla sig på denna sköra tråd och i slutändan var det bara att konstatera att klippningen blev fenomenalt bra gjord.
Nu känns det som att det bara blev en stor superlativ text men det är mina känslor för Infernal Affairs, den är så sjukt bra gjord att man som oftast inte kan förstå hur de ens har lyckats med allt detta.
Och slutet är en riktig uppåtstickare, ett riktigt bra slut som film av denna kaliber förtjänar.

Egentligen finns det inte mycket dåligt med Infernal Affairs, det är ungefär som med säsong ett av 24 som jag recenserade igår, det är mer lite saker man stör sig på.
Svårt att sätta tummen på vad det riktigt är, möjligen någon av skådespelarna som inte riktigt levererar lika bra som de andra.Skådespelarinsatserna

Vid det här laget vet man att bra skådespselare är ungefär som att dricka iskall mjölk, det är bra och uppfriskande.
Superlativen fortsätter när man ska granska skådespelarna i Infernal Affairs ty det är bara att lyfta på hatten och buga inför dessa superba skådespelare.
Filmen har någon svag länk när det kommer till skdåespelarna men ser man till till exempel Andy Lau, Tony Leung och Eric Tseng's insatser kan man bortse från de svaga länkarna ty deras rollprestationer är något utöver det vanliga.
De är sina karaktärer och tror på sina karaktärer och lyckas därmed förmedla något extraordinärt för oss tittare vilket vi tackar för.Förpackning och Special Features

Kommer ni ihåg bilden precis i början av recensionen?
Ni förstår varöfr jag tog med denn va?
Den svenska utgåvan av Infernal Affairs kommer levererat i ett vanligt keep-case fodral med som synes snygg artwork men som vanligt skall våra kära svenska recensenters recensionskommentarer förstöra ett från grunden snyggt fodral.
Jag kan allt som allt hitta 7 (!) recensionskommentarer på den svenska utgåvan av Infernal Affairs, fem på framsidan och två på baksidan.
Tragiskt är vad det är och undertecknad funderar stakrt på att ta och fråga vad bolagen som gör förpackningarna egentligen håller på med.

När det kommer till extramaterial är det som vanligt, Asian Vision-utgåvorna av de asiatiska filmerna är aldrig att hurra något över när man ser till extramaterial och Infernal Affairs är inget undantag.
Det är ingen idé att kommentera innehållet ens eftersom det endast är tre olika trailers, biografier på 3 skådespelare och en kort Making Of-dokumentär som bara är en hyllning till personerna som jobbat med filmen i fråga.
Man får väl helt enkelt ta och fixa hem en fin utgåva från världsdelen där i öst istället.Sammanfattning

Infernal Affairs är förmoidligen den bästa asiatiska filmen som man har sett på länge, jag har inte sett något av den här kalibern på länge.
Det är otroligt kul att se att Hong Kong fortfarande kan göra riktigt riktigt bra filmer och Infernal Affairs är ett bevis på att de fortfarande kan.
Jag bockar och bugar till nästintill ett mästerverk.

81695-128

Köp den, se den, njut av den.
Gå inte miste om ett nästintill stycke mästerverk.

8 väldigt starka infiltratörer av 10 möjliga.

Recension : 24 - Season One

De senaste dagarna har jag funderat på att kapa raderna jag skriver innan de allmänna och tekniska specifikationerna på grund av att det känns som att jag får två inledningar istället för en vilket är mindre stabilt.
Får se hur jag gör med det.
Tidigare har jag också valt att ha storyn och vad jag tycker om själva storyn under en och samma rubrik men nu blir det ändring på det.
Förhoppningsvis till det bättre.
Det kan tyckas börja bli tjatigt men jag vill ändå varna för att eventuella spoilers kan förekomma i texten nedan.81695-120

24 - Season One

Allmän och teknisk information :

Genre : TV-serie\Action
Sedd på : DVD
Säsong : 1
Region : 1
Skivor : 6
Episodantal : 24 stycken
Längd : 1152 minuter
Originaltitel : 24 - Season One
Textning : Engelska (Hearing Impaired), Spanska
Anamorfisk bild : Ja
Bildformat : 1.78:1
Videoformat : NTSC
Ljudformat : Dolby Digital 3.0
Premiärår : 2001
Release på DVD (denna utgåva) : 2002
Skådespelare : Kiefer Sutherland, Dennis Haysbert, Elisha Cuthbert med mera
Skapare : Joel Surnaw och Robert Cochran
24 på IMDBInledning

Då var det dags igen, senast jag recenserade en tv-serie var under mitt lilla Shield-maraton som jag hade.
Det gick väl sådär.
Ska bli kul att se hur det går denna gång.

24 är lite av en favoritserie för undertecknad, kanske inte lika bra som världens bästa tv-serie Dark Angel men 24 är ruskigt välgjord och framförallt spännande.
Jag har följt varenda säsong slaviskt (i princip i alla fall...) på TV4 men jag tyckte att det var dags att ställa 24 i hyllan också och då passade det självklart utomordentligt bra att DVDBoxOffice hade rea på den amerikanska utgåvan av säsong 1 (Även rea på säsong 2 som blir nästa inköp förhoppningsvis).

81695-124

Nu ikväll torsdag är det dags för det näst sista avsnittet av säsong 5 på TV4, ska bli otroligt spännande att se hur upplösningen slutar ty säsong 5 är i mina ögon den bästa säsongen efter säsong 2 just nu.
Men innan dagens avsnitt som börjar 22.35 ikväll ska vi hinna med en hel del andra saker, däribland denna recension.Storyn

"I'm Federal Agent Jack Bauer, and this will be the longest day of my life"

Damn right!
Ingen har nog missat allt prat om 24, Kiefer's comeback.
Det var här allting startade, en vanlig kväll sitter Jack Bauer (Kiefer Sutherland) och spelar schack med sin dotter Kimberly Bauer (även kallad Kim, spelas av Elisha Cuthbert).
När det är dags förs ängen säger Kim godhjärtat godnatt till sin far medans det är si och så med det till hennes mor Teri Bauer (spelad av Leslie Hope).
Och det är här mardrömmen startar.

Efter att paret Bauer har diskuterat lite väljer de att ta en konversation med deras dotter när det visar sig att hon har stuckit ut genom fönstret för att ta och festa loss lite med lite kompisar.
Det skulle hon aldrig ha gjort ty två av dessa "kompisar" visar sig jobba för terrorister som har i uppdrag att kidnappa Kim.
Jack får ett samtal från jobbet, uppenbarligen jobbar hanför CTU (Counter Terrorist Unit) och måste komma in direkt.
Teri får med andra ord ta och hitta Kim själv.
Hon tar och ringer upp Janet's far, det visar sig att Janet och Kim skulle festa tillsammans.
Men Janet's far är inte den man kan tro han är utan han hör också till terroristerna som har i uppdrag att kidnappa Teri.

81695-123

Man kan ju fråga sig varför terroristerna vill kidnappa Jack's fru och dotter men det är så enkelt at de helt enkelt vill att Jack ska ta och döda en senator som är på väg att bli president i USA.
Det tror man i alla fall första delen av säsongen.
Efter det inträffar det fler plottvistar med mera som jag inte ska gå in på, jag vill inte spoila hela säsongen men i korta drag handlar säsong ett om mordet på senator David Palmer med en hel del tragiska öden för Jack's personliga liv.
Om man tänker på det så är det lite konstigt att Jack inte har klappat ihop fullständigt ännu, han borde ju vara ett nervvrak såhär i slutet på säsong 5 med allt som har inträffat de tidigare dygnen.
Stackare.Serien

24 har hållit på länge, tidigare i år avslutades säong 5 i USA och fansen längtar redan nu efter säsong 6.
Vi som inte laddar hem och inte bor i USA får nöja oss med TV'4 sändningar tills DVD-släppet sker.
Men med det sagt förstår man att serien har en stor skara fans, en serie som 24 skulle inte kunna vara kvar om det inte var för den stora skaran fans ty budgeten ökar för varje år, man ser verkligen skillnad när det kommer till budgeten på 24 och på till exempel Alias.

Vad jag vill få ut av den texten är att folk inte följer en serie som är dålig och med 24's tittarsiffror kan man konstatera att det är en serie av rang.
Kiefer Sutherland är är helt perfekt som Jack Bauer, detta är onekligen hans bästa rollprestation någonsin.

81695-122
Jag vill inte städa!..[whine]

Även resten av gänget i 24 känns stabila och bra castade och ger substans till det hela.
När det kommer till säsong 1 kan vi konstatera att storylinen man följer i den känns väldigt intressant och angelägen och inte lika urtjatad som storyn i säsong 4 om terrorister som får tag på farliga gaser.
Det är svårt att sätta fingret på vad som egentligen är dåligt med säsong 1 av 24, man kan helt enkelt konstatera att det inte finns något som är dåligt.
Men självklart är inte allting perfekt heller, det finns endel petitesser som undertecknad stör sig på som drar ner betyget men det är ingenting som är specifikt dåligt utan flera saker som är mindre bra.
En sak som jag till exempel stör mig på är att Dennis Hopper och hans andra serbiska kollegor pratar engelska med kass brytning med varandra när de egentligen borde prata serbiska.
Puckat.Skådespelarinsatserna

Egentligen har jag tagit upp det tidigare i recensionen men det tål att sägas igen!
Skådespelarinsatserna från alla skådespelare i säsong 1 av 24 är allt från bra till superba vilket märks något otroligt.
Man märker verkligen skillnad på bra och dåliga skådespelare och det känns om en ren njutning varenda gång man till exempel ser Jack Bauer eller David Palmer i farten, de är som födda för deras roller!

81695-121

Många har klagat på Elisha Cuthbert's insats i 24, hon är snygg men talanglös enligt de flesta.
Visst det finns bättre skådespelerskor men jag tycker hon fungerar bra och är trovärdig i rollen som Kim Bauer.
Men vad vi kan konstatera är i alla fall att skådespelarna i 24 är förmodligen seriens starkaste kort och fungerar alldeles ypperligt i varenda scen.
Det är stabilt.Förpackning och Special Features

Den amerikanska utgåvan av säsong ett levereras i ett digipack utförande med tillhörande box.
Det jag gillar med utgåvorna av tv-serier i USA är att man vecklar ut boxen, känns ungefär som att man läser en bok.
Boxen levereras med 6 tillhörande skivor (alla avsnitt + extramaterial) och är stilren och snygg.
Det finns ett tillhörande blad som sitter på baksidan av boxen där man kan hitta specifikationer och en störig recensionskommentar, men detta blad kan man lätt ta bort och stoppa undan och vips fär man en mycket snygg och stilren box.

När det kommer till extramaterial är det tyvärr dåligt på den fronten.
Det enda vi kan hitta är en introduktion till 24 av Kiefer Sutherland och ett alternativt slut till säsongsavslutningen (med kommentar om man vill det).
Mer än så finns det tyvärr inte.Sammanfattning

Säsong 1 av 24 är ett bara ett stort superlativ.
Vi har alla dessa sköna och stabila karaktärer, otroligt bra skådespelarinsatser, schysst foto och en bra story.
Skulle man dock bara ha fixat till lite petitesser kunde betyget blivit ruskigt bra, nu får det stanna på riktigt riktigt bra.

8 starka terrorister av 10 möjligaRecension : La Pucelle Tactics

En något försenad text...då är det som vanligt då!
Kollade min sparfil och senast jag spelade La Pucelle var den 1:a Juli, med andra ord 18 dagar sedan.
Jag har skjutit upp och skjutit upp denna text, möjligen beror det på allting som varit runtomkring på sistone.
Men nu är det ingen återvändo ty jag måste bli av med mina impulsrecensioner som har blivit en något för stor hög på sistone.

Första spelrecensionen också, frågan är hur det kommer att gå.
Det är väl inte så att jag är oerfaren när det kommer till spel, snarare tvärtom, tv-spel var min hobby innan jag gick över till film.
Men det är en helt annan sak att snacka om spel i fråga med polarna och att skriva en recension.
Men vi får helt enkelt se hur det går för nu är det dags för recensionen.
Men innan vi går vidare vill jag som vanligt varna att texten nedanför kan innehålla känslig information i form av spoilers.81695-114

La Pucelle Tactics

Allmän och teknisk information :

Genre : Strategi-RPG
Format : DVD
Region : NTSC-UC
Skivor : 1
Spelare : 1
Memory Card : 360 KB
Åldersgräns : Teen
Originaltitel : La Pucelle Tactics
Språk : Japanska, Engelska
Textning : Engelska
La Pucelle Tactics på IMDBInledning

Upplägget i denna recension kan bli lite grötig och kanske, jag har börjat trivas med upplägget som jag har fått till i och med mina filmrecensioner men eftersom detta är undertecknads första spelrecension får ni ha överseende med det från början.
Innan vi går vidare vill jag bara tillägga att jag är en RPG-människa och därför kommer det vara ett bra mellanrum mellan recensionerna i fråga.
Givetvis spelar jag annat också men för tillfället är det RPG för hela slanten.

81695-115
Vem sa något om att det är fegt att vara flera?La Pucelle

Om ni har spelat något spel i Nippon Ichi's S-RPG serie så vet ni vad man kan förvänta sig av La Pucelle.
Det är mycket som är likt men detta ska vi gå in på lite senare.
Först ut har vi själva storyn som skall betas av.

La Pucelle Tactics är uppdelat i 12 olika kapitel där vi får följa Prier och hennes vänner under en jakt efter demonerna.
Prier och hennes bror Culotte kan inte vara mer olika.
Prier är storasystern som tar hand om Culotte efter deras föräldrar tog den långa vägen till himmelen.
Prier är den förstående personen men som samtidigt har ett temperament som heter duga och slår och sparkar på allt möjligt när hon blir lite less.
Culotte hamnar lite i skymundan på grund av sin storasyster, trots att Prier är kort i växten tar hon upp väldigt mycket tid ändå.
Detta är något Culotte får leva med som också behandlas som ett litet barn av Prier, vilket är något Culotte blir lite smått irriterad på.

81695-116
Banzai!!

Hursomhelst, vi får följa Prier och hennes vänner under spelets gång...eller vänner kanske är fel ord, snarare arbetskompanjor ty de jobbar för en kyrka som bekämpar demoner och det är det här spelet i stora drag handlar om.
Under tidens gång utvecklas självklart karaktärerna och vi får veta mer och mer om deras personligheter men grundstoryn ligger i att demonerna skall ta över världen och det är Priers jobb att stoppa deras framfart.

La Pucelles svagaste kort i mina ögon är storyn.
Den är inte dålig men den är så standard den kan bli.
Men det är då tur att vi har en fin skara karaktärer ty dessa lever upp den något simpla storyn och gör spelet otroligt charmigt och trevligt att spela.
Detta är det so är så speciellt med Nippon Ichi's spel.
De har alltid en fin skara med karaktärer som är riktigt mysiga, trevliga och roliga som gör det underbart att spela.Fightingsystemet

Alla som har spelat ett RPG vet att fightingsystemet är en otroligt viktig del av ett RPG-spel.
Nippon Ichi är lite smått mästare på S-RPG vid det här laget i och med den fina skaran spel  av den här genren saom de har i bagaget.
Fightingsystemet fungerar kort och gott så att du har 8 karaktärer som du kan flytta runt på spelplanen och man styr dessa själv.
Det unika med La Pucelle är det så kallade Love-systemet, vilket innebär att du kan omvandla fiender till kära vänner och dessa kan du blanda in tillsammans med de mänskliga karaktärerna när du skall fightas på spelplanen.

Jag nämnde tidigare att man kan hitta mycket som är likt i La Pucelle med företagets andra S-RPG.
Om man ser till själva fightingsystemet så gäller det att flytta sina karaktärer på specifika rutor på spelplanen och anfalla sina fiender.

81695-117
Siffror jag inte RIKTIGT nådde upp till om man säger så...

Mycket är likt företagets andra S-RPG, det enda som skiljer dom åt är egentligen Love-systemet,annars är det snarlikt mot till exempel Disgaea : Hour of Darkness.
Det jag gillar med fightingsystemet i Nippon Ichi's spel är att det är väldigt lätt att sätta sig in i det, men samtidigt svårt att mästra.

Svårighetsgraden på La Pucelle är inte speciell svår i mina ögon vilket är positivt, man börjar bli lagomt trött på alla spel som ska försöka utmana oss så mycket som möjligt.
Det är skönt att ibland bara sätta igång ett spel och inte ora sig över att man kommer dö snart.
81695-119
Fina mysiga miljöer

Det enda som känns lite jobbigt med La Pucelle när det komemr till fightingsystemet är att det på vissa kapitel ibland är lite FÖR många dungeons att ta sig igenom.
Det blir lagomt drygt mot slutet men som tur är har de sista kapitlen inte lika långa och dryga dungeons som de föregående kapitlen.
Men det skall tilläggas att det inte är en walk int he park att ta sig igenom, det krävs ett visst tålamod för att lyckas.Förpackning

Den amerikanska versionen av La Pucelle Tactics komemr lvererat i ett vanligt Playstation 2 keep-case fodral med tillhörande manual.
Det som jag finner trevligt med spelens askar är att det som oftast inte finns några störiga recensionskommentarer på fodralerna, och det är inget undantag när det kommer till La Pucelle heller.
Cleant och snyggt fodral.Sammanfattning

Det är det här som är problemet med att skriva recensionerna som jag gör.
Inget förhandsarbete eller något sådant utan jag komemr på texten medans jag skriver den vilket allt som oftast resulterar i att det blir lite rörigt och osammanhängande.
Något jag verkligen behöver bättra mig på.
Detta är inget undantag när det kommer till denna recension och därför ska jag försöka ta en kort sammanfattning av spelet i fråga här i stället :

81695-118
Holy Maiden...yeah right!

La Pucelle är ett underbart S-RPG som har det mesta.
Spelet har ett underbart fightingsystem som fungerar väldigt bra och som man inte tröttnar på i första taget.
Vi har en skön skara karaktärer som gör spelet rättvist och fixar till en otroligt skön och humoristisk inställning.
Det är inte Disgaea humor utan en mer lättillgänglig sådan, på både gott och ont.
Storyn känns lite passé men annars så är La Pucelle Tactics ett väldigt bra köp.
Speciellt när det är så pass som billigt också.

8 demoner av 10 möjliga

Recension : Smala Sussie

Då var det dags igen, ny dag vilket innebär en ny recension.
Känns lite dumt såhär i efterhand att man såg flera olika filmer utan att recensera någon på en gång, dels blir det staplar med text och dels har man inte filmen lika färskt i minnet nu som då.
Men det är ingenting man kan göra åt nu utan det är bara att bita ihop och gå vidare.

Det kan verka tjatigt, men som vanligt vill jag varna att texten nedanför kan innehålla känslig information i form av spoilers.
Har ni inte sett filmen och funderar på att göra det, var försiktig med läsandet.81695-110

Smala Sussie

Allmän och teknisk information :

Genre : Action\Komedi
Sedd på : DVD
Region : 2
Skivor : 1
Längd : 97 minuter
Originaltitel : Smala Sussie
Engelsk titel : Slim Susie
Textning : Engelska, Svenska, Norska, Danska, Finska
Anamorfisk bild : Ja
Bildformat : 1.78:1
Videoformat : PAL
Ljudformat : Dolby Digital 2.0 och Dolby Digital 5.1
Premiärår : 2003
DVD Release : 2004 (denna utgåva)
Uppföljare : Nej
Skådespelare : Tuva Novotny, Kjell Bergqvist, Michael Nyqvist, Björn Starrin med mera
Regissör : Ulf Malmros
Smala Sussie på IMDB (6.5 av 10 efter 1398 röster)Inledning

Jag är inget stort fan av svenska filmer, man har sett en hel del svenska filmer genom tiderna men jag har aldrig lärt mig uppskatta vårt lands cineastiska verk speciellt mycket, nuförtiden vänder jag mig mycket hellre till länderna där i öst eller väst.
Komedi är inte heller min starkaste sida, visst jag älskar att skratta men det är inte ofta jag ser en komedi som verkligen får mig att skratta.
The Office är ett av få undantag.
Folk hyllar Simpsons och Friends lite varstans man går och jag försökt kikat på något avsnitt men inte har jag skrattat inte.
Farsanhumor kallar jag det.
Men nu var det inte en bashning av kända komediserier jag skulle ägna förmiddagen åt, utan en recension av gangsterkomedin Smala Sussie.
Det såg inte ljust ut för Smala Sussie i och med att jag inte gillar svenska filmer speciellt mycket plus att jag har lite svårt att verkligen tycka om komedier (men när jag väl gör det blir det andra bullar...).
Om det blev en ny bashning av en komedi eller en film undertecknad gillade kan ni läsa om här nedan.Story

Filmen tar sin början där vi får se Eric och Micke Tretton springa längs en väg som går igenom Bruket, de är visst jagade av polisen.
De stannar mitt i en väg, kramar om varandra och går skiljda vägar.
Eric söker skydd hos den lokala pizzabagaren och här drar filmen igång.
Eric stöter på en stenhård Michael Nyqvist som polis (Det var dessa poliser som de sprang ifrån i början) och han börjar med utfrågningar om varför han sprang med mera.

Och vips så börjar Eric dra historien från början som visar sig vara en riktig soppa.
I korta drag handlar filmen om Sussie, lillasyster till Eric.
Efter att byns bio inte lyckades visa hela Pulp Fiction fick Eric nog.
Ha flyttade till Stockholm och lämnade Sussie kvar i Bruket tillsammans med hennes mor.
Tiden går och Eric får ett samtal från Sussies bästa vän som berättar att Sussie varit borta i mer än en vecka.

81695-111

Så himla klockren... det är ju Keyser Soze från The Usual Suspects!

Eric liftar till Bruket (uppenbarligen har hans företag i Stockholm konkat ihop så det passade ju bra...) och när han anländer dit ser allting ut som det var innan...men bara på utsidan.
Det visar sig att alla som Eric umgicks med innan han flyttade till Stockholm har gått och blivit lite halvt kriminella, ingen vill hjälpa honom hitta Sussie, inte ens byns enda polis.
Eric tar saken i egna händer och det går som det går...

Det är i korta drag vad sjlva filmen handlar om.
Om vi ska se till filmen i sig så kan vi konstatera att det här är nog den bästa svenska filmen jag har sett.
Storyn är i sig väldigt simpel, det känns som vilket Brottskod Försvunnen-avsnitt som helst, en flicka som försvunnit, nothing more nothing less.
Men på sättet man har gjort filmen kan man helt enkelt bortse från den simpla storyn eftersom karaktärerna är så himla sköna tillsammans med ett fint kameraarbete och förvånansvärt bra skådespelare.
De har också lyckats med de komsika inslag vilket inte är varje dag man ser.Skådespelarinsatserna

Jag nämnde för några rader sedan i Story-delen av recension att skådespelarna var fenomenala.
Veteranerna Kjell Bergqvist och Michael Nyqvist är hur sköna som helst i sina roller och Tuva Novotny gör bra ifrån sig som Sussie.
Även Jonas Rimeika som är brodern som söker efter lillasystern gör det hela bra.
Men de som glänser är Björn Starrin (som spelar Pölsa) och Johan Andersson (som spelar Micke Tretton).
Smala Sussie är deras debutfilm men det märks inte, absolut tvärtom.
Man kan tro att de är rena veteranerna, speciellt Björn Starrin som spelar Pölsa ty han gör ett utomordentligt bra jobb.

81695-113
Har ni fest eller?

Vad sägs om detta underbara citat till exempel :
"Varför sitter det 4 knarkare i din soffa?"
"4 bara? Det skulle ju vara fullsatt."


Ulf Malmros har verkligen träffat pricken över i med denna ensemble skådespelare ty alla presterar bra i sina roller, riktigt kul att se!
Förpackning och Special Features

Den svenska utgåvan levereras i ett vanligt keep-case, framsidan ser helt cleant och snyggt ut men baksidan av fodralet har man verkligen kladdat sönder med inte mindre än fem störiga och fula recensionskommentarer.
Inte bra alls men det är ju Sverige, vi är experter på att slänga på störiga recensionskommentarer på våra DVD-utgåvor.

Om vi ska se till extramaterialet kan man konstatera att det finns litegrann att hämta.
Först ut har vi ett kommentatorspår med regissören Ulf Malmros, det finns även ett kommentatorspår med några av skådespelarna att hämta.
Om vi ska se till resten av extramaterialet är det rätt så intetsägande, vi har en del bortklippta scener, bakom kulisserna och sekvens med bildmanus till film men annars är det bara några trailers, biografier,musikvideo och lite blunders.
Men man ska ju tänka på att detta bara är en 1-disc utgåva så man kan inte begära allt för mycket.
Vad man konstatera gällande extramaterialet är att det är helt okej för att just vara en 1-disc utgåva även fast jag skulle ha sett lite mer djupgående intervjuer med mera.Sammanfattning

81695-112
Miss Motor är inte att leka med.

Om vi ska ta och sammanfatta Smala Sussie kan vi konstatera att trots den simpla storyn klarar filmen att hålla upp mitt intresse på grund av riktigt schyssta karaktärer, bra skådespeleri, bra kameraarbete tillsammans med en riktigt schysst gangsterstämning a la Tarantino (eller ja...Tarantino Lite kanske).
Egentligen vet jag inte vad som skulle kunna gjort den bättre, men en gangsterkomedi kan i mina ögon aldrig komma upp till dom här högsta siffrorna så betyget sm faller på Smala Sussie skall anses som ett bra betyg för denna sorten av film.
Kort och gott en mysig och trevlig gangsterkomedi som lyckas med det många brukar misslyckasd med.
Inte för att det egentligen betyder mycket men Smala Sussie är nog den bästa svenska filmen jag har sett på länge.

7 Bruk av 10 möjliga

Recension : Ringu

Då var det dags igen, ny dag är lika med en ny recension!
Vi får se om huvudet fungerar som det ska, är någorlunda nyvaken efter att ha kommit hem från ett städpass mellan 05.00-07.00.
Vi får helt enkelt se om allting skiter sig eller om det kommer fungera.
Dagens recensionsval var lite svårt men det blev till slut en genre som jag inte är direkt hemma på.
But hey...den skall ju recenseras förr eller senare så undertecknad valde att ta den fortast möjligt.

Med det sagt var det dags för dagens recensionsobjekt men innan vi går vidare vill jag som vanligt varna för att det kan innehålla spoilers i texten.
Ni har blivit varnade, let us continue.

81695-109

Ringu

Allmän och teknisk information :

Genre : Rysare
Sedd på : DVD
Region : 2
Skivor : 1
Längd : 93 minuter
Originaltitel : Ringu
Engelsk titel : The Ring
Textning : Svenska, Danska, Norska
Anamorfisk bild : Nej
Bildformat : 1.78:1
Videoformat : PAL
Ljudformat : Dolby Digital 2.0 och Dolby Digital 3.0
Premiärår : 1998
DVD Release : 2003 (denna utgåva)
Uppföljare : Ringu 2 (1999), Ringu 0 (2000)
Skådespelare : Matsushima Nanako, Sanada Hiroyuki, Nakatan Imki med mera
Regissör : Hideo Nakata
Ringu på IMDB (7.4 av 10 490 röster)Inledning

Rysare...skräck.
Inga genres som undertecknad brukar lägga sitt öga på.
Men har man inhandlat en film så har man och det innebär förstås att man skall se den.
Idag skall vi alltså recensera filmen Ringu, en klassiker bland rysar\skräck-genren.
Ringu är alltså det japanska originalet från 1998 som startade det hela och Ringu heter The Ring här i västvärlden, men den skall icke förväxlas med den amerikanksa remaken som heter just The Ring som är från 2002 med bland annat Naomi Watts.

Med det sagt var det dags att granska Ringu.Story

90-talet var en guldgruva för filmens värld.
Vi fick en stor drös med härliga filmer at bara välja och vraka emellan, Ringu var en av dom.
Filmens story grundar sig i bottnen runt ett videoband.
Det är rätt så simpelt faktiskt, kollar du på videobandet kommer du få ett telefonsamtal med skrämmande ljud och en vecka senare har man mött en ond bråd död.

Vi får följa reportern Reiko Asakawa som vars kusin har dött.
Efter kusinens död börjar Reiko höra historier om ett speciellt videoband som tar död på alla som ser det inom exakt en vecka.
Detta är något Reiko inte tar på så stort allvar men med tiden får hon mer information och när hon får reda på att Tomoko's (Tomoko var Reikos kusin) vän dog vid exakt samma tidpunkt börjar hon att undersöka det hela.
Det går så långt att Reiko själv lyckas få tag på detta videoband och titar på det och vips måste hon lösa mysteriet runt detta videoband på en vecka om inte hon också ska mötas av en ond bråd död exakt som sin kusin och alla andra som sett detta videoband.

81695-107
Ett stycke mardröm tack.

Det är vad storyn kretsar omkring, egentligen är storyn i sig väldigt simpel men på det sättet som det framförs och med all den psykologiska stämningen som är med gör det hela tille n väldigt obehaglig resa.
Har ni spelat Silent Hill spelen förstår ni exakt vad jag menar, Ringu är exakt som ett Silent Hill spel.
Man blir inte rädd ofta utan det är mer den psykologiska stämningen runt själva filmen som gör det hela...och när man minst anar det så hoppar man till av ett öga som man inte kommer glömma i första taget.

Så trots sin simpla story så blir det i längden något väldigt bra av det hela ändå vilket är beundransvärt att se.Skådespelarinsatserna

Att döma asiatiska skådespelare är i mina ögon en rätt så svår sak att lyckas med.

Antingen tokäger de som Tony Leung och Andy Lau gör i Infernal Affairs eller så spelar de över som bara den.

Förvisso är det en sak man lätt märker men när det kommer till asiatiska skådespelare som varken tokäger eller spelar över har jag svårt att bestämma mig öfr om det är dåligt eller bra.

81695-108
Reportern Reiko

Hursomhelst så tycker jag att skådespelarna i Ringu sköter sig helt okej, de sållar sig helt enkelt till den mittersta skaran.

Vi kan hitta något överspel här och där men inget som sticker ut och stör och i överlag sköter den samling skådisar som har hamnat i denna produktion sig helt okej.
Förpackning och Special Features

Den svenska utgåvan av Ringu levereras i ett vanligt keep-case med som Flightplan ett cleant och snyggt fodral.
Inga störiga recensionskommentar så långt ögat kan nå vilket är positivt i mina ögon.
Om man ser till extramaterialet kan vi konstatera att det inte ens är värt att kommentera.
Det enda vi kan hitta på denna svenska utgåva av Ringu är tre futtiga trailers.
Om vi skall se på denna utgåva i sin helhet så är det bara konstatera att den är sjukt billg gjord och inte mycket att hänga i julgranen.
Varken ljudet eller bilden är något att visa upp för sina polare för det är skrämmande dåligt, men man får väl vad man betalar för I guess.
Som tur är finns det då finare utgåvor av denna rysarklassiker att införskaffa, något undertecknad definitivt kommer att göra.Sammanfattning

Så vad har vi fått ut av min lilla recension egentligen?
Vi kan konstatera att filmen i sin helhet är en  bra och välgjord produktion men det är ändå något som fattas för att nå upp till dom riktigt höga betygsiffrorna.
Kanske skulle bättre skådespelarinsatser gjort susen, för stämningen i filmen är det absolut inget fel på, tvärtom.
Vissa håller inte med mig, vissa hyllar denna som den bästa rysarfilmen någonsin.
Vad vet jag, jag är inte någon speciell veteran när det kommer till denna genre.
Vad jag dock vet är att Ringu var den film som startade det hela och om man ser till alla uppföljare som blivit så kan man inget annat än att konstatera att Ringu och The Ring serien är något extraordinärt.

81695-106
Välkommen ut ur TVn

Med det sagt var det dags att runda av denna recension och hosta upp betyget

7 ögon av 10 möjliga

Recension : Flightplan

Då var det dags igen, högen med recensioner har bara växt och växt men jag har inte kunnat tagit mig modet att recensera en enda rulle...förrens nu då.
Man måste ju hålla vad man lovar och eftersom jag lovade i förra blogg-inlägget att jag skulle börja recensera filmerna jag sett på sistone med start idag måndag får jag helt enkelt att göra det.
Jag har heller inga ursäkter längre att skjuta upp det hela ty fotbolls-VM är slut.

Hursomhelst är det alltså nu dags för dagens recensionsobjekt, och denna gång rör det sig om en helt vanlig feature-film, ingen tv-serie den här gången.
Yay!

Och innan vi går vidare vill jag varna för att eventuella spoilers kan förekomma i recensionen.81695-88

Flightplan

Allmän och teknisk information :

Genre : Thriller
Sedd på : DVD
Region : 2
Skivor : 1
Längd : 94 minuter
Originaltitel : Flightplan
Textning : Engelska, Svenska, Danska, Norska med mera
Anamorfisk bild : Ja
Bildformat : 2.35:1
Videoformat : PAL
Ljudformat : Dolby Digital 5.1
Produktionsår : 2005
Skådespelare : Jodie Foster, Sean Bean,Peter Sarsgaard
Regissör : Robert Schwentke
Flightplan på IMDBInledning

Det var ett tag sedan.
Sen jag gjorde en recension av en film alltså.
Senaste gången var när jag recenserade X-Men III : The Last Stand vilket känns som en evighet nu.
Men nu är vi här igen och denna gång är det dags att recensera filmen Flightplan som har fått mycket uppmärksamhet inom filmens mysiga lilla värld.

81695-87
Kolla mamma, jag kan räkna till två!

Om inte lilla jag kommer ihåg allt för mycket fel kom denna ut på biogfraferna i September förra året, så som vanligt är man lite seg med att se vissa filmer...but hey, jag skyller på biopriserna, man har ju inte råd att gå på bio om man också ska införskaffa några DVD-utgåvor av filmen.
I-landsproblem I guess.
Med det sagt ska vi hoppa in i filmens värld och granska thrillern FlightplanStory

Filmen tar sin början där man får följa Jodie Foster som sitter på en tågstation och ser helt vilse ut.
Uppenbarligen har hennes man precis gått till nästa liv och hon är påväg till sina släktingar i USA för att begrava mannen där tillsammans med hennes dotter.

Allting verkar vara kolugnt de första 20 minutrarna, även fast man är lite suspekt mot den lilla flickan.
Kommer ni ihåg dottern i Signs med hennes vattenglas?
Ungefär samma sak här.
Efter lite om och men kommer hursomhelst mamman och dottern ombord på planet som ska ta dom till det stora landet där i väst och efter en snabb tupplur på planet så brakar helvetet löst.
Dottern är tokförsvunnen.

Det räckte inte med att hennes man skulle ta och ramla från ett hus (elelr gjorde han det?), nu är dottern borta och till råga på allt har ingen av de personerna på det två våningar stora planet sett eller hört om hennes sexåriga flicka.
Konspirerar alla emot henne eller har hon gått och blivit tokig efter hennes mans död?
Frågorna är oändliga och det är just detta filmen bygger på, att man egentligen inte skall ha en enda aning om vad som egentligen försigår...fram tills slutet då of course.


81695-90
Sean Bean är den nya Cristopher Walken

Men om vi ska ta och bedöma story-biten av filmen är det bara att konstatera att den är välgjord...fram tills det är ungefär en halvtimme kvar av filmen.
Just denna paranoida känsla har de verkligen lyckats med, visst det finns några plotholes här och där men det är inget man stör sig nämnvärt på.
Filmen är dryga 1 timme och 30 minuter lång och när det hade gått runt 1 timme av filmen var jag nöjd och glad över denna investering, filmen låg då säkert på en 8a.

Men vad gör de sen?
Allting omvandlas och blir totalt crap.
Vi får ett vanligt Hollywood slut och det visade sig att allting handlade om pengar.
Så himla trist.
Så för att sammanfatta story-biten av filmen kan man bara konstatera att de borde ha stannat där vid 1-timmesstrecket för filmen tappar allt den har byggt upp under filmens första timme de sista 30 minutrarna.
Slutet är tyvärr patetiskt dåligt skrivet och jag satt och skrattade i slutet.
Tragiskt.Skådespelarinsatserna

Det är väl ingen överraskning att Jodie Foster skulle lyckas med hennes rollinsats i en sån här thriller, vardagsmat för den kvinnan.
Hon gör sin roll bra och vet vad hon sysslar med.
Men det roligaste med filmen måste jag säga är Sean Bean.
Han är lite som Cristopher Walken, vilket är att han är med i många filmer men har aldirg en huvudroll.
Men det verkar passa dessa två herrar så det är inget att klaga över.
Men det komiska med Sean Bean i denna film är att för antagligen första gången inte spelar skurken, utan han spelar den gode käre kaptenen.
Riktigt kul att se faktiskt!

81695-89
Run Jodie Run!

Sen har vi en hel dle andra skådisar som sköter sitt jobb som de ska, det är ingen som riktigt sticker ut men det är inga dåliga insatserna heller.
De är stabila.
Så vad man kan konstatera med skådepselarinsatserna är att de är filmens starkaste kort, utan dessa insatser skulle filmen blivit ännu sämre.
Nu var ju inte filmen riktigt crap, det är bara så att undertecknad är något besviken.Förpackning och Special Features

Den svenska utgåvan av Flightplan levereras i ett vanligt keepcase med ett cleant och snyggt fodral.
Inga recensionskommentarer så långt ögat kan nå vilket är positivt.

Om man ska se till extramaterialet kan man konstatera att det är rätt så sparsmakat.
Först ut har vi The Making of Flightplan dokumentär som är uppdelad i 5 olika delar och är cirkus 40 minuter lång.
Det är mycket lovord till alla som har har gjort denna film möjlig med mera men det är inte mytcket nyttig information man kan hitta.
Lite kul dock att se hur de byggde modellen för flygplanet men annars är det inte mycket att hänga i julgranen.
Och sist ut har vi en Cabin Pressure dokumentär som är cirkus 10 minuter lång, det sägs inte mycket vettigt i den heller.

Extramaterialet var alltså en besvikelse (som filmen), men vi kan ju vara glad att fodralet levde upp till förväntningarna i alla fall!Sammanfattning

Har ni följt denna recension och inte bara läst sammanfattning så förstår ni vid det här laget att undertecknad är besviken.
Filmen har visserligen behållning i och med den första timmen och skådespelarinsatserna men filmen faller som jag nämnt tidigare på det extremt dåliga slutet.

81695-91
Brandsläckare to the rescue!

Flightplan blir godkänd och lite till men det är inte ofta en film kan falla från en vanlig åtta till en vanlig sexa på grund av slutet.
Dåligt!
Med det sagt har vi bara omdömet kvar vilket blir :

6 flygplan av 10 möjliga

Efter helgen drar vi igång igen!

Japp, ville bara nämna att jag har bestämt mig att dra igång med bloggandet igen efter den kommande helgen och bland annat hade tänkt recensera de filmer som jag har sett men ännu inte hunnit recensera.
Däribland en säsong av en tv-serie...brrr.
Anyway, på måndag går vi alltså tillbaka till det vanliga igen och bloggar sönder tangentbordet.

Over and out.

Karusellen snurrar vidare... (Zidanes skallning)

Ja, det har som ni förmodligen har märkt varit mycket uppståndelse runt Zidanes skallning i Materazzis bröst och inte oväntat snurrar karusellen vidare...
Läs
Zidanes intervju här.Morden i Midsomer med start ikväll kl. 21 på SVT1

Jepp, lite snabbt bara.
Ni som bommat det, nya avsnitt av Morden i Midsomer alltså, med start klockan 21.00 på SVT1.
9 nya avsnitt verkar det vara allt som allt som SVT kommer sända nu i sommar, sommaren är räddad med andra ord!
Lite sent påtänkt kanske, dryga 10 minuter kvar tills det börjar...men bättre än sent än aldrig, right?

Hursomhelst, slå på SVT1 klockan 21 och följ Barnaby och Scott när de ska lösa lite nya mord.
Man börjar ju undra om invånarna i Midsomer kan räknas på fingrarna snart...

Senaste inkommet : Kingdom of Heaven Director's Cut

Äntligen, idag lände min DC (Director's Cut) utgåva av Kingdom of Heaven, jag kunde inte hålla mig efter all god kritik DC-utgåvan har fått.
DC-utgåvan är 50 minuter längre än bioversionen och blir alltså strax över 3 timmar lång sammanlagt, något att sätta sig med under en kväll framöver med andra ord!
Det är en R1a som jag har köpt, Director's Cut har ännu inte släppts i vårt avlånga land.
Som det verkar nu så kommer DC-utgåvan av Kingdom of Heaven till Sverige i slutet av denna månad.
Ni kan ju kolla in bilderna så länge... ;)
81695-10081695-10181695-10281695-10381695-10481695-105

Uppehåll i några dagar

Ville bara meddela att jag kommer fortsätta som jag har gjort under Fotbolls-VM, jag komemr ta det lite lugnt med bloggandet i några dagar tills jag har kunnat smälta VM och ens intryck.
Men bloggningen lär vara i full gång om några dagar, men självklart lär det ändå dyka upp något varje dag fram tills dess.
Hoppas ni har förstående för det.

VM är över

Då var det 31 dagar långa Fotbolls-VMet i Tyskland 2006 över.
Vi har fått sett många matcher men mindre mål än vad jag hade förväntat mig.
Årets VM har varit om jag får säga det själv lite av en besvikelse.
Vi har inte haft några riktiga kanonmatcher och det har inte varit några uppstickare som riktigt har överraskat.
Förvisso gick Frankrike till final som var lite otippat efter att de var nära att åka ut i gruppen, men de är fortfarande ens tor fotbollsnation som man aldrig kan riktigt räkna bort.
Hur de tog sig till final kan man dock diskutera...men det har jag ju skrivit om under deras tidigare matcher så det känns onödigt att ta upp igen.
Det var dock ett trevligt VM, men jag hade som sagt hoppats på lite sötrre målfester och kanonmatcher, något som uteblev.
Sen kanske besvikelsen ligger över mig på grund av att alla mina lag åkte ut så tidigt i slutspelet...vem vet.

Hursomhelst så lägger vi detta VM bakom oss nu och siktar in oss på EM i Schweiz och Österrike som äger rum om två år, det vill säga 2008.
Efter det är det bara att blicka framåt mot VM i Sydafrika år 2010, undrar hur det går då?

Jag tackar i alla för mig från årets största sporthändelse, nu är det dags att återgå till det vanliga bloggandet.

VM-resultat : Dag 31

Igår var det slut, igår spelades finalen i Berlin och det var ett refflanda avslut på VM, det gick nämligen inte att sära på lagen förrens efter straffarna.
Här är resultatet från VM-finalen i Berlin den 9:e Juli som startade klockan 20.00 :

Italien - Frankrike : 6-4 (1-1 efter ful tid)

Kommentar:
YAY!
Eller vad säger jag egentligen, mina lag åkte ut senast i kvarten som jag hejade på men det var faktiskt kul att se Italien vinna ett VM-guld, de kanske inte förtjänar det, men jag ser hursomhelst en positiv trend i det italienska laget, de har verkligen ryckt upp sig och spelar ett mycket renare spel nu.
Mycxket trevligt att se.
Om man ser till matchen så var det väl Italien som var det bättre laget...i första halvlek.
Frankrike fick en tidig straff (ännu en filmning...men det var inte Henry!) och Zidane gjorde ett orförglömligt straffmål.
Men runt kvarten senare nickade Materazzi in kvitteringen (den mannen var med om mycket igår...

Hursomhelst fortsatte första halvleken och rulalde på, fanns några farliga målchanser men inget som resulterade i mål.
Sen i andra halvlek tar Frankrike över.
Italienarna blev bara tröttare och tröttare och då orkade nappt anfalla när det gick mot slutet av andra halvlek.
Frankrike hade ett par väldigt gifitga målchanser men de verkar ha problem med att göra riktigt spelmål.
Matchen gick till förlängning och i 104:e minuten hade Frankrike den vassaste chansen i hela matchen (förutom målen då...) då Zidane gjorde en grym nick på en hörna, men Buffon var grym i målet.

Det började närma sig straffar...men när det var 10 minuter gjorde Zidane det man inte ens ska ha tanke på att göra.
Han och Materazzi började käbbla lite och det lsutade med att Zdane tappade humöret och skallade Materazzi i bröstet.
Så himla dumt, bara något Zidane skulle kunna göra.
Han fick ett rött kort direkt vilket var korrekt bedömt.
Så himla dumt.

Hursomhelst så hände det inte så mycket efter Zidanes röda kort, även fast Italien var en gubbe mer på planen förmådde de sig inte till att anfalla, de var helt slutkörda.
Det gick till straffar och Italien satte alla sina (både Buffon och Barthez gick fel på i princip varje straff...) men Frankrike missade en...och syndabocken som missade var David Trezeguet.
Inte hans fel i mina ögon, så lite speltid han har fått i laget under VM så har Domenech bara sig själv att skylla.

Italien plockade VM-guld alltså, Frankrike silver.
Zidane kunde avslutat sin karriär på topp, han gjorde en grym match fram tills den sjukt dumma skallningen.
Bye bye Zidane.

VM-resultat : Dag 30

Jahopp, då var bronsmatchen över och Tyskland plockade hem en förtjänad bronsmedalj om man ser till gårdagens match.Ikväll är det förhoppningsvis finalen...om inte Berlin är översvämmat innan dess.
Här är bronsmatchens resultat :

Tyskland - Portugal : 3-1

Kommentar:
Tyskland öppnade dåligt men de steg och steg i kvalitet under matchens gång och än en gång bevisar de att de inte måste ha Ballack på planen för att kunna lyckas.
Jag tycker synd om Portugal, för mig spelade det i och för sig ingen roll vilket lag osm vann, men ändå lite snöpligt att åka ut och komma 4a igen.
Men sånt är livet I guess, kul att Kahn lyckades i det tyska målet, han gjorde en bra rad med kvalitativa räddningar.
I övrigt var det en av de bättre matcherna jag har sett under VM, trevligt trevligt.
Portugal out alltså, Tyskland plockade bronset.
Nu återstår finalen, sen är det uppladdning inför Sydafrika år 2010.

Dyrt med Dark Angel

Igår kväll när det var för varmt i huset för att man ens skulle kunna sova så började jag att fundera lite över hur mycket pengar jag har lagt ner på världens bästa tv-serie Dark Angel.
Så om man bortser all tid och depressioner jag har lagt ner på serien kom jag underfund med att jag i ren pengaväg har gjort av med 3678 kronor på serien...illa.
Speciellt när det bara blev 2 säsonger.
Men det får den väl vara värd.


Final Fantasy XII får bekräftat USA-datum

En något gammal nyhet jag vet, men jag har varit lite off på spelnyhetssidan nu på sistone, men nu när det inte är mycket kvar av Fotbolls-VM lär det gå tillbaka till sitt vanliga igen I guess.
Hursomhelst så har det hett efterlängtade Final Fantasy XII fått ett bekräftat releasedatum från SquareEnix själva, och releasen verkar ske den 31:a Oktober, allting enligt
Loading.
Undertecknad längtar...

VM-resultat : Dag 27

Jahopp, då var semifinalerna slut och vi har äntligen fått reda på vilka finalisterna blir...här komemr gårdagens resultat :

Portugal - Frankrike : 0-1

Kommentar :
Ni får ursäkta mig, MEN HUR SJUTTON KAN ETT LAG SOM FRANKRIKE GÅ TILL VM-FINAL?
Ber också om ursäkt för caps locken, var så illa tvungen.
Innan jag skirver vidare vill jag bara konstatera att varken Portugal eller Frankrike har förtjänat att vara här i semifinal, men det är ju inget vi kan göra något åt...men sen går Frankrike och vinner matchen och går till final, hur sjutton går det till?!?
De har gjort EN bra match i hela VM och det var mot Brasilien.
Jag hoppas verkligen att Italien vinner VM för Frankrike har kommit såhär långt på enbart fusk och tur.
Jag har tidigare sagt till en MSN-polare att jag antagligen skulle ha förlåtit Henry till VM i Sydafrika 2010 för hans Rivaldo-filmning i åttondelen (tack vare den så vann dom) men nu är jag tveksam eftersom han filmade till sig en straff i gårdagens match vilket också resulterade i mål (och som även blev slutresultatet)...
Nej usch för Henry, och jag som har gillat honom stenhårt förut.
Nu klarar jag inte av karln, han är bara så tragisk.
Synd att inte Ricardo lyckades ta straffen, han gick ju åt rätt håll i alla fall (som alltid...).
Men hursomhelst bortsett från en hel del sura miner och en hel dos med filmningar från speciellt Portugals sida så var det en helt okej fotbollsmatch med en hel del fina chanser.
Portugal möter Tyskland i matchen om tredje pris, den sänds på lördag den 8:e Juli.
Finalen mellan Italien och Frankrike går på söndag den 9:e Juli.

Hur kunde årets VM bli såhär?
Det såg positivt ut i början men nu skiter jag ärligt talat i vilket lag som vinner.
Sug.

Senaste inkommet : Final Fantasy VIII OST

Idag kom något jag har tänkte köpa väldigt länge men det ha rinte blivit av...förrens nu då.
Kanske beror det på att jag hittade en Limited Edition-utgåva som en privatperson sålde...eller kanske det beror på tt jag nyss köpte FFXII OST och kände suget efter mer Final Fantasy, vem vet...
Hursomhelst så kom alltså Final Fantasy VIII (8) OST (original soundtrack) idag vilket undertecknad är hemskt lad utöver, wonderful!
Och här har ni lite bilder jag tog som hastigast :

81695-9381695-9481695-9581695-9681695-9781695-9881695-99

VM-resultat : Dag 26

Igår kväll var det alltså dags för en ny VM-match, det var första semifinalerna av två och såhär gick det :

Tyskland - Italien : 0-2

Kommentar:
2 lag som inte jag tyckte förtjänade att vara i semifinal, men det var bara att acceptera VMs öde och se matchen ändå.
Höll inte på något av lagen, men med tiden som gick under matchen tyckte jag att Italien var mer och mer nära ett mål och såhär i efterhand är det bara att konstatera att de förtjänade vinsten.
Det var en inte alltför händelserik match, men Italien hade övertaget i stora delar av matchen, och innan deras mål kom hade de redan haft ett stolpskott och en ribbträff.
10-målet kom i andra förlängningskvarten när det var dryga 2 minuter kvar av förlängningen.
Pirlo gjorde en utomordentlig pass fram till Grosso som blev helt fri och kunde placera bollen i det yttre hörnet...ett riktigt snyggt mål.
Tyskarna fick panik och satsade allting framåt...och vi vet ju hur det går då.
Stora luckor i backlinjen och vips kunde del Piero få in 2-0 som fastställde matchen.
Italien vidare till VM-final alltså...det var ett tag sedan!
Jag måste säga att jag faktiskt blivit mer och mer positiv till Italiens spel.
Deras backlinje är fortfarande lite suspekt, men det är kul att se att de inte filmar så otroligt mycket som förr i tiden, och de har blivit mycket bättre med tröjdragningarna.
Kul att se.
Ikväll får vi veta vilka Italien möter i finalen (och vilka Tyskland möter i bronsmatchen) för ikväll är det Frankrike-Portugal.


Senaste inkommet : Wild Arms : Alter Code F

Äntligen ett nytt spel, känns som det var ett sen sist!
Hursomhelst anlände RPG-spelet Wild Arms : Alter Code F (remake på originalet Wild Arms som kom till Playstation) idag.
Som vanligt är leveranstiderna från
VG+ helt vrickade, skickades i fredags och idag anlände det, snabbare än många svenska internetbutiker till och med...
Jag skulle precis ta och tipsa om spelet på VG+ men såg att de exemplar de hade fått måste ha tagit slut eftersom spelet inte längre finns i deras databas.
Som tur är hann jag innan det var försent :)

81695-92


VM-uppehåll (igen...)

Då var det dags för VM-uppehåll igen.

Under Dag 24 och 25 i VM blir det alltså inga matcher, vilket är idag söndag den 2:a Juli och imorgon måndagen den 3:e Juli.
På tisdag den 4:e Juli börjar semifinalerna.


VM-resultat : Dag 23

Jahopp, idag är det stor sorg för alla mina lag är nu utslagna.
TEH bottennapp.
Hursomhelst så kommer resultaten här som är från de två sista kvartsfinalerna som spelades igår :

England - Portugal : 1-3 (0-0 innan straffar)

Kommentar:
Jahopp.
Ännu en förlust på straffar för England...surt.
Vi vet redan nu vem som blev syndabocken : Wayne Rooney efter hans stämpling på en portugis pung och några icke väl valda ord til domaren.
Svennis taktik gick alltså mot intet eftersom han hade tänkt ha alla 11 spelare p åplanen innan straffarna och inte bara 10.
Hursomhelst så var det England som förde det mesta av spelet trots att de var en man kort i 60 minuter sammanlagt (inklusive förlängningarna), Portugal skapade oroväckande lite trots att de var en man mer.
rät så tråkig match i helhet, hände inte speciellt mycket.
Men sen när det kom till straffarna visade Portugal hur man beter sig.
Ricardo var grym i målet och räddade alla straffar förutom en...men den var han på, sjukt stabilt.
Robinson var väl mindre stabil i Englands mål, men han försökte väl så gott som han kunde.
England out i ännu en kvartsfinal alltså, Portugal vidare till semifinal där de möter Frankrike.

Brasilien - Frankrike : 0-1

Kommentar:
Once upon a time I had a dream...*nyper mig själv i armen*
Nej, det är inte en dröm, det är sanning.
Brasilien är utslagna mot Frankrike i kvarten, och vilken dålig match brassarna gjorde!
Förvisso har de inte visat storspel i de tidigare matcherna, de har gjort vad det har krävts av dom, det vill säga mål men i matchen igår mot Frankrike var ruskigt dålig från brassarnas sida, de verkade inte vilja någonting...förrens det var 5 minuter kvar av matchen och då var det alldeles försent.
Kul dock att se att Frankrike har ryckt upp sig rejält, och grymt kul att se att Zidane fick visa upp sig.
Mindre kul var det väl att filmaren Henry fick göra mål, efter hans grova filmning i matchen innan (det var Rivaldo klass på den filmningen) så har min avgudan för den mannen sjunkit till botten.
Nu hoppas jag på Frankrike i semin, för inte vill jag at tPortugal ska gå till final.
Inte för att jag vill att Frankrike ska det heller, men det blir ju lite svårt att få som man vill nu...

VM-resultat : Dag 22

(Dag 20 och 21 var det förvisso inga matcher men de räknas ju fortfarande som VM-dagar...)

Här följer resultaten från gårdagens matcher vilket var de två första kvartsfinalerna :

Tyskland - Argentina : 5-3

Kommentar:
Det var segt, det var passivt...det var tråkigt.
Tyskland var det lag som trycke på mest, speciellt efter Argentinas 1-0 mål.
Vi ahr sett tidigare under VM att Argentina inte kunnat hållit en -10 ledning, men ändå försöker man med det i kvartsfinalen.
Och inte nog med det, man byter också ut Riquelme och Crespo, det är för mig helt obegripligt.
Och alldeles för tidigt var det också.
Nej, kasst drag av Pekerman, han blev syndabocken och det förtjänar han, såhär kan man inte bete sig i en kvartsfinal.
Tysklarna drog det längsta strået, det stod 1-1 efter full tid (inklusive två förlängningar) men vid straffläggningen visade tyskarna vart skåpet skulle stå.
Grattis Tyskland till en semifinalplats...även fast ni inte förtjänar det.

Italien - Ukraina : 3-0

Kommentar:
Italien hade inte så väldigt många chanser men de tog vara på sina chanser motför Ukraina.
Ukraina var väldigt passivt de första 20 minutrarna men efter tiden gick tog de över mer och mer.
De var de som hade de flesta chanserna och en hel del drös av dom var farliga.
Men de lyckades aldrig få in bollen vilket Italien lyckades med.
Resultatet säger något annat än själva matchen, en 3-0 seger förtjänar inte Italien, 3-1 skulle vara mer rättvist.
Men hursomhelst så gick italienarna vidare till semi och där möter de hemmanationen Tyskland.
Blir det lika passivt då från de stora lagen?