Recension : Around the World In 80 Days

Around the World In 80 Days

81695-131

Allmän och teknisk information :

Genre : Action\Komedi
Sedd på : DVD
Region : 2
Skivor : 1
Längd : 114 minuter
Originaltitel : Around the World in Eighty Days
Engelsk titel : Around the World in 80 Days
Textning : Svenska, Norska, Finska och Danska
Anarmofisk bild : Ja
Bild : 1.78:1
Video : PAL
Ljud : Dolby Digital 5.1 och DTS 5.1
Premiärår : 2004
DVD Release : 2005 (denna utgåva)
Uppföljare : Nej
Remake : Ja
Regissör : Frank Coraci
Skådespelare : Jackie Chan, Steve Coogan, Robert Fyfe med mera
Around the World in 80 Days på IMDBInledning

Helgen blev inte riktigt som undertecknad hade tänkt sig vilket berodde på värmen som hade hittat tillbaka och därmed var det lite ultrakasst med bloggandet under dom två dagarna.
Besök fick vi också vilket inte är alltför vanligt...
Men nu är vi tillbaka igen och idag är det dags för ytterligare en recension.
Berget med recensioner börjar sakteligen försvinna och förhoppningsvis är dom allihopa borta innan veckans slut.

Dagens recensionsobjekt finnes inte i min egen samling utan jag lånade den som hastigast och därmed hann jag inte kolla in extramaterialet tråkigt nog.
Vi som har hängt med i Hollywood de senaste åren är väl medvetna om att det är bra med idétorka och remakes pumpas ut lite här och där.
Vissa är inte rena remkaes utan har bara "lånat" lite från äldre populära filmer.
Att dom aldrig lär sig...
Hursomhelst, dagens recensionsojekt är en remake på 1956 års klassiker Around the World in 80 Days och remaken har fått det fyndiga namnet Around the World in 80 Days.
Fyndigt va?
Men nu var det som tur var inte det fyndiga namnet vi skulle granska utan det var filmen, so let us begin.
Men innan vi drar igång motorn vill jag som vanligt varna för att känslig information i form av spoilers kan förekomma i texten.Story

Around the World in 80 Days baseras på boken med samma namn skriven av Jules Verne där vi får följa tre eccentriska personer.
Passepartout som spelas av Jackie Chan kommer från en liten by i Kina som har berövats på sinj jade buddha och har kommit till England för att stjäla tillbaka den.
Polisen är han hack i hälarna men han lyckas skaka av sig poliserna...på grund av att han accepterar jobbet som försökskanin åt den eccentriska uppfinnaren och äventyraren Phileas Fogg.

81695-133

Tillsammans slår de två vad tillsammans med några gentlemän att de kan åka runt världen på 80 dagar och det är här storyn drar igång som tar våra äventyrare till platser såsom England, Kina, Frankrike, Indien med mera.
Under början av deras resa stöter de även på en ung kvinna som önskar att bli en målare och på grund av att hon vet vad Passepartout har gjort i England och finner inget hinder i att berätta det för Fogg väljer Passepartout att övertyga Fogg om att hon behövs på resan och vips är de tre stycken på en resa runt om jorden där de använder transportmedlen som finns tillgängliga, allt från båtar, luftballonger till häst och vagn.Filmen

Teamet bakom år 2004 remake av klassikern Around the World in 80 Days skall vara glada att det är en matinéfilm som de valde att göra ty storyn är inget att hänga i julgranen.
Storyn känns så ointressant att det inte finns men på grund av att det är just en matinéfilm kan man ha överseende med det tillen viss grad.
Storyn känns osammanhängande och man finner många hål i manuset och även de komsika bitarna är inget man skrattar åt, snarare så att man lyfter på smilbandet litegrann.
Egentligen är det den klantiga kommisarien som är det roligast inslaget i filmen vilket inte är ett gott betyg.

81695-130

Men helt värdelös är Around the World in 80 Days dock inte och den duger en eftermiddag då man inte orkar speciellt mycket.
Den är otroligt lättsam att ta till sig (och även glömma bort) vilket förmodligen är filmens starkaste kort, man mår lite bättre efter deras äventyrliga jorden runt resa.Skådespelarinsatserna

De tre huvudskådespelarna fungerar tillsammans, de är varken bra eller dåliga utan hamnar någonstans mittemellan.
Trots att skådespelarna försöker så gott som de kan lyckas de ändå inte till 100 procent, deras kiaraktärer känns helt enkelt inte trovärdiga och även lite livlösa.
Men det är inget riktigt bottennapp utan de fungerar trots att jag som regissör skulle begärt mer.Förpackning och Special Features

Den svenska utgåvan av Around the World in 80 Days levereras i ett vanligt standardiserat keep-case fodral med ett cleant och snyggt fodral.
Inga störiga recensionskommentar vad jag kan se (kanske beror på filmens brahet...), synd att filmen inte var lika bra som omslaget är cleant.

När det kommer till extramaterialet nämnde jag det i början att jag inte hade tid att se det innan filmen skulle lämnas tillbaka men av vad man kunde se på fodralet såg det rätt så standard ut.
Ett kommentatorspår och några korta dokumentärer.

81695-133Sammanfattning

Jag hade inga direkta förväntningar av Around the World in 80 Days men trots allt klagande fungerar den som sagt en tråkig eftermiddag då man inte har något bättre för sig.
Man blir ju ändå lite glad när de väl lyckas med sin resa.

81695-134

Men som vanligt är det ju svårt att lyckas med det originalet gjorde på sin tid.
Hittar ni den billigt kan ni överväga ett köp, annars hyr före köp är mitt råd.
Around the World in 80 Days är en godkänd matinéfilm men inte mycket mer.
Ungefär som Legend of Zorro.

5 starka resor av 10 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback