Recension : The Shield - Season Three

Det är ju tur att man har en amerikansk PsTwo, för när ens vanliga regionsfria DVD ser till att krångla så får de rulla i min PsTwo istället, och det är väl bra det, den är ju lagomt tyst också.
Lite surt dock att man inte ännu införskaffat en DVD-fjärr till PsTwo, förstör stämningen lite att gå fram till enheten och använda handkontrollen.
I-landsproblem I guess.

Experimenteringen med upplägget fortsätter i och med denna recension, och det ska bli intressant att se vad vi kan åstadkomma denna gång, märkte att det var endel felstavningar i förra recensionen, får se om vi lyckas bättre denna gång.
Upptäckte också någon miss på den tekniska biten, får se om jag rättar till det senare.

Med det sagt var det dags för dagens recensionsobjekt.The Shield - Season Three

81695-47
Det är soligt i Los Angeles...!

Allmän och teknisk information :

Genre : TV-serie\Crime
Sedd på : DVD
Säsong : 3
Region : 1
Skivor : 4
Episodantal : 15 stycken
Längd : 700 minuter ungefär
Originaltitel : The Shield - Season 3
Textning : Engelska, Spanska
Anamorfisk bild : Nej
Bildformat : 1.33:1
Videoformat : NTSC
Ljudformat : Dolby Digital 2.0 och Dolby Digital 3.0
Produktionsår : 2004
Skådespelare : Michael Chiklis, Walter Gogglins, Kenny Johnson, Benito Martinez m.m.
Skapare : Shawn Ryan
The Shield hos IMDB


Inledning

Det verkar inte bättre, här är vi igen, några dagar senare, och denna gång var det alltså dags att recensera säsong 3 av dene minenta polisserienThe Shield.
Säsong 3 är lite speciell till episodantalet, de 2 tidigare säsongerna har varit på 13 episoder var, men säsong 3 ligger på 15 episoder.
Bara trevligt i mina ögon, mer The Shield åt folket!

81695-43
Sittin' here, hanging out with my car

Och innan ni börjar fråga varför jag har sett R1an av säsong 3 när jag såg R2an av säsong 1 och 2 så kan jag förklara det, det beror helt enkelt på att försäljningen av The Shield i EU inte gick något vidare.
Detta innebär att det inte finns någon tredje säsong här, och det lär nog aldrig komma en sådan heller, därför importerade jag säsong 3 från staterna.

Och innan vi går vidare i recensionen vill jag som vanligt varna att denna recension kan innehålla känsligt material i form av spoilers.Story och Skådespelarna

Säsong 2 slutade väldigt positivt, Strike Team lyckades med att kapa money train och var nu några miljoner rikare, allting var frid och fröjd...eller?
Säsong 3 tar sin start några veckor efter säsong 2 slutade, Vic, Shane, Lem och Ronnie var några miljoner rikare men de har ett tufft år framför sig.

Hela säsong 3 koncentrerar sig på tillslaget som Vic och hans medhjälpare gjorde, den armeniska maffian blev inte glad när de fick reda på att de hade blivit bestulna och är under hela säsong 3 ute på en mördarjakt efter de som plockade på sig pengarna.
Jag nämnde i recensionen om säsong 2 att den var uppdelad i tre olika faser, detsamma gäller säsong 3, även fast tredje säsongens faser tillhör samma grundstory.
Den första fasen är när Vic och hans team försöker hålla huvudet kallt, de försöker helt enkelt att följa lagen (för en gångs skull...).
Under tiden är Margos ute på sin mördarjakt, många fötter förlorar sina ägare, vissa av pengarna de stal är även spårade, vilket tar upp en och en annan episod.

81695-45
Hey man, that's not nice!

Fas nummer två är om just Margos när han börjar närma sig de som har tagit pengarna och även om Wagenbach, som börjar bli lite suspekt över Vic och hans team, han tror de har något att göra med pengarna.
Den tredje och sista fasen är Lemonhead, en av medlemmarna i Strike Team.
För varje avsnitt som går märker man att han blir mer orolig och till slut när de ska flytta pengarna i näst sista avsnittet flippar han ur och bränner upp den största delen av pengarna, han pallade inte trycket.

Säsong 3 är nog den händelserikaste säsongen av dom alla, det är mycket som händer på samma gång, och för Vic's del gäller det inte bara att oroa sig över pengarna, hans dotter Megan har också fått autism, plus att de måste fixa till det som Mara gjorde mot Tavon.
Det slutar självklart i katastrof.

81695-44
Strike Team - Walking down the crackstreet

Men som vanligt så är Vic och tans team grundstommen för vad som händer, men i varje avsnitt får vi även följa Julien och Danny under deras patruller, och Julien brottas fortfarande med sin homosexualitet, vi får följa Aceveda, som blir sexuellt utnyttjad, och vi får även följa Wagenbach och Claudette under deras utredningar, de reder bland annat ut ett stort fall.
Claudette tar också vatten över huvudet i och med ett fall och förlorar chansen till att bli kapten när Aceveda lämnar kaptenposten för politiken.

Och som vanligt så överträffar cast och crew sig själva, ofta känns det som att kolla på en underhållande dokumentär, man glömmer helt enkelt bort att det är en tv-serie man kollar på.
Underbart jobb med andra ord!

Säsong 3 har inga riktigt stora gästskådespelare som stannar kvar, utan det är mest gästskådespelare för varje avsnitt, Margos är med i några avsnitt, men annars är det sparsamt på den fronten.
Men det har man förståelse för eftersom storyn runt money train tar sån stor plats att man intehar tid för så mycket annat.

I mina ögon är säsong 3 tillsammans med säsong 2 den bästa säsongen hittills.Extra

The Shield - Season Three kommer levererat i en box tillsammans med 4 separata fodral.
Man kan hitta en liten ful recensionskommentar på baksidan avboxen, men annars ser allting stabilt och stilrent ut.

När det komer till extramaterialet så är det relativt sparsmakat, vi kan hitta 38 stycken deleted scenes och en 80 minuter lång dokumentär "Breaking #Episode315" som innehåller en hel del matnyttig information, men annars finns det inget mer.
Det som finns är bra, men jag skulle gärna ha sett mer extramaterial.Sammanfattning

Förväntningarna efter säsong 2 var givetvis sjukt höga, säsong 3 lever inte riktigt upp till säsong 2, men hamnar ändå inte långt efter.
Manuset är fortfarande smart skrivet, men man märker att det inte finns någon Armadillo med i manuset.
Som jag nämnde tidigare i recensionen så levererar skådespelarna ruggigt bra, och storyn är intressant genom hela säsongen, man är på spänn hela tiden.

81695-46
mm, visst smakar olja gott?

Gillade du de tidigare säsongerna lär du definitivt gilla, alternativt älska säsong 3.
Sista säsongen som finns ute på DVD, det vill säga säsong 4 ska jag börja kika på nu, recensionen lär dyka upp här på bloggen inom några dagar, om det nu är någon mot förmodan som är intresserad, efter 3 kassa recensioner i rad (det här är vekligen ingenting för mig^_^)

8 starka korupta poliser av 10 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback